Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ve Kahramanmaraş Anadolu iletişim Lisesinde eğitim gören öğrenciler, Kıbrıs Meydanında toplandı, genç kızların yaptığı protesto ve kınama gösterisine  erkeklerde destek verdi.  Maraş Uyuma Özgecanı Unutma “Maraş Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Kadına Uzanan Eller Kırılsın” Özgecana Kefen yakışmadı sloganlarının atıldı.

 Bugün Öğle saatlerinde Kıbrıs Meydanında toplanan öğrenciler, sloganlar eşliğinde kadın cinayetlerine dikkat çektiler.

Kıbrıs Meydanı'nda toplanan Döviz taşıyıp slogan atan öğrenciler, Özgecan'ın öldürülmesini protesto etti. Grup adına konuşan 17 Yaşındaki Lise üçüncü sınıf Öğrencisi Fatma Nur Özbeşen, kadınların öldürülmesine kayıtsız kalmayacağını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Özbeşen kadın cinayetlerinin herkes tarafından şiddetle kınanması gerektiğini belirterek, "Kadına şiddetin azaltılması için ilgili yasaların caydırıcı hale gelmesi gereklidir. Bunlar kısa sürede hayata geçirilebilecek şeylerdir ancak bu adımlar yıllardır atılmıyor" dedi.Özgecan Aslan'ın vahşice katledildiğini anımsatan Özbeşen , Kadınlar olarak bu vahşetin önüne geçmek için herkesi göreve çağırıyoruz" diyerek Sözlerine şu şekilde devam etti  Türkiye de sayısı belli olmayan. Kadın cinayetleri her yeni gün artmakta. Basitmiş gibi görünen tecavüz zihniyeti, bir kadının daha hayatını çaldı. Hayat onun için oysaki daha yeni başlıyordu. Kendini bilmez ahlak kavramına yoksun bir kaç şuursuz şerefsiz yüzüne yaşamı son buldu. Bunların hapiste rahat rahat yatıp bizim üzerimizden geçinmesi göz yummamalıyız. Sessiz kalınmaması gereken bir durum. Kadına şiddete ve tecavüze en ağır cezaların (idam) olması gerektiğini düşünüyoruz dedi.

İdam günah olduğunu biliyorum çünkü Allahın verdiği canı kimse alamaz onu biliyoruz iki dakikalık zevk için  böyle yapanlara mutlaka ağır cezaların verilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi.

 

Editör: Haber Merkezi