Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesinde Belediye Başkanı Avukat Ahmet Akkuş'un Girişimleri ile  Engelli vatandaşlarımızın topluma ve sosyal hayata kazandırmanın temel yolu onların engellerinin ortadan kaldırmaktan geçer" diyen  Akkuş, halka hizmet veren belediye hizmet binamıza  Engeli Vatandaşlarımızın da  erişimini  sağlamak için, hizmet binamızın girişine  Engellilerin kullanılabileceği rampa ve koridorlara görme engelliler için hissedilebilir, renkli yönlendirici işaret plakları yerleştirilmesi çalışmalarını başlattı. 

Nurhak Belediyesi Başta görme engelli, yaşlı, çocuk ve hamileler olmak üzere vatandaşların bina içerisinde rahat ve güvenli bir şekilde erişebilirliğinin sağlanması amacıyla, uyarıcı kılavuz yüzey ve şeritler, kabartma, kaydırmaz bantlar yapıldı.
Kaldırım ve bina girişindeki rampayla engelli ve yaşlıların rahat bir şekilde ulaştığı Nurhak Belediye Binası içerisinde yapılan yeni uygulamalar sayesinde, tekerlekli sandalye kullanan engelliler ile görme engelli vatandaşlarımız bina içerisinde gitmek istedikleri birime artık çok daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabileceklerini İfade eden Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş Açıklamasında Nurhak  Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bedensel engelli vatandaşlarımızın  Belediye Hizmet Binasına geldiklerinde  bu konuda mağdur oldukların tespit ettik. Engelli vatandaşlarımızın  Hizmet binası içersine geldiklerinde işlerini daha çabuk kolay görecekleri şekilde çalışma yapmaya başladık çünkü engeli vatandaşlarımız bizler için gerçekten çok önemli  dedi. 
Nurhak Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik projelere devam ettiklerini ve İlçedeki engelleri bir bir kaldırıyor olmalarının kendilerini olduğu kadar vatandaşları da mutlu ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Avukat Ahmet Akkuş  engellilere yönelik projeler hakkında şunları söyledi, “Geçtiğimiz aylarda engelli vatandaşlarımız için yaptığımız projelere bugün birini daha ekliyoruz Belediyemizin Hizmet Binası içersine engeliler için çalışma yaptık . Kısacası bu hizmetlerimizle onlar da artık normal vatandaşlar gibi belediye binamızın içerisinde işlerini yapıyorlar  Biz her zaman Nurhak Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz   Nurhak Belediyesi olarak engelli kardeşlerimiz için hayırlı olsun. Nurhak İlçesinde huzur içerisinde yaşamalarını temenni ediyorum”

HABER İsmail BOZDOĞAN  
Editör: Haber Merkezi