12 Şubat’ın anlamı Kahramanmaraş için ne ise Türkiye içinde aynıdır. Çünkü ‘12 Şubat’ sadece Maraşlının değil, büyük Türk milletinin yeniden var oluş mücadelesidir.
Büyük bir inanç ve azimle vatan savunmasında “Tek yürek” olan Maraş halkının, eşine az rastlanır bir kahramanlık ile “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olamaz” diyerek ateşlediği mücadele ruhu dalga dalga Anadolu’ya yayılmış ve bir millet adeta küllerinden yeniden doğmuştur.
İşte bu Milli Mücadele ruhu bizlere farklı sorumluluklar yüklemektedir.
Bugün ülkemiz 12 Yıldır Eğitimde, sağlıkta, sanayide, ekonomide, ulaşımda birçok önemli hizmette dünya ülkeleri ile yarışır duruma gelmiştir.
Şanlı ecdadın “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” düşüncesini kendine ilk edinenlerin bu ülkenin insanlarına ve bu ülkenin kapısına sığınan mazlumlara olan sevdası inşallah hiç bitmeyecek.
Daha yapılacak çok işimiz, kat edilecek çok yolumuz var,
Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadele ateşini yakan Sütçü İmam’ı, Abdal Halil Ağa’yı, Rıdvan Hoca’yı, Ali Sezai Efendi’yi, Arslan Bey’i, Avukat Mehmet Ali Kısakürek’i, Şehit Evliya’yı, Mıllış Nuri’yi, Yörük Selim’i, , Senem Ayşe’yi, Muallim Hayrullah’ı, Doktor Mustafa’yı, Çakmakçı Sait’i, Çuhadar Ali’yi ve adlarını sayamadığımız nice kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi