Necip Fazıl Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yardım çeki teslim töreninde duygulu anlar yaşandı. Konuşmalar esnasında zaman zaman konuşmacıların gözleri dolarken, salonda üzüntülü bir hava hakimdi.

İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Hasan Balbaba, kampanyanın beklenenden fazla ilgi gördüğüne dikkat çekerek, yardımsever Kahramanmaraş halkına teşekkür etti.



Daire Başkanı Balbaba burada yaptığı konuşmada: “Bu yardım kampanyamızı ilk olarak 46 tır hedefi ile belirlemiştik ve 47 tır göndermiştik. Daha sonra bu rakamı Peygamber Efendimizin yaşı hürmetine 63 tır yardım olarak belirledik ve 82 tır yardım gönderdik. Şimdi ise Yüce Allah’ın ismi hürmetine 99 tır olarak belirledik ama sanıyorum 130 tırı buluyoruz. Bu kampanya kapsamında okullarımızda öğrencilerimizle bir araya gelerek yardımlaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmek adına eğitim seminerleri düzenledik. Ancak gördük ki çocuklarımız biz büyüklerden daha fedakar ve biz büyüklerden daha fazla gayret gösterdiler. Bu toplanan yardımlarda en çok onların emeği var. Allah onlardan razı olsun. Bu kampanyamıza destek veren tüm hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun ve hayırlarını kabul eylesin. Necip Fazıl Şehir Hastanesi olarak değerli yöneticilerimize ve kampanyaya katılan tüm personel kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Hayrat Yardım Vakfı’ndan Muhammed Ubeyd Köşker ise kampanya kapsamında toplanan yardımların İdlip-Cerablus arasında barınmaya çalışan ve kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşen Suriyelilere dağıttıklarını ifade ederek: “ Bu yardım kampanyamız da Halep-Cerablus için başlatmıştık. Şu anda her ne kadar Halep’e ulaşamasak ta toplanan yardımları İdlip kenti ile Cerablus kenti arasında oluşturulan güvenli bölgede yaşama mücadelesi veren ve kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşen din kardeşlerimize ulaştırmaya gayret ediyoruz. Yardım kampanyamızın tarihi her ne kadar 6 Ocak 2017 tarihinde bitiyor gibi görünse de Şubat ayına kadar bu yardımların devam edeceği kanaatindeyiz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa düzenlediğimiz kampanyamız sona erse bile biz Hayrat Yardım Vakfı olarak yılın 365 günü yardım toplamaya ve diğer Müslüman ülkelerdeki yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım ulaştırmaya devam ediyoruz” diye konuşarak kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Necip Fazıl Şehir Hastanesi Müdürü Uzm. Dr. Şemi Atilla ise toplanan yardımın iki gün gibi kısa bir sürede toplandığına işaret ederek: “Bizler de Necip Fazıl Şehir Hastanesi olarak, gerek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, gerekse Yörük Selim Ek Hizmet binamızdaki görev yapan tüm idareci ve personellerimizin katkılarıyla iki gün içerisinde bu yardımı topladık. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de  ‘Her kim bir insanı öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.’ Buyuruyor. Bizler de bir nebze olsun Suriye’de yaşamaya gayret eden din kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık. Bu kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve kampanyaya destek veren herkese kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından toplanan 14 bin Türk Liralık yardım çeki ilgililere teslim edildi.

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Hasan Balbaba, Hayrat Yardım Vakfı’ndan Muhammed Ubeyd Köşker, Ahmet Başçı ile Necip Fazıl Şehir Hastanesi Müdürü Uzm. Dr. Şemi Atilla, Müdür Yardımcısı Ümran Çelik, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Arzu Şirikçi, Müdür Yardımcısı Ayşe Gürel, İdari ve Mali İşler Müdürü İbrahim Palabıyık, Başhekim Yardımcıları M. Akif Şahin, Alpay Köylü ve Aleattin Türkkorur ile personeller katıldı.
Editör: Haber Merkezi