İçişleri Bakanlığının 2014/1032 Sayılı Atama Kararı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın imzasını taşıyan kararnameye göre; Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamlığı görevinin yanında Vali Yardımcısı Vekilliği de yapan Metin Maytalman, Andırın Kaymakamı Alper Çiftçi ve Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın tayinleri çıkarken; bu ilçelere yeni kaymakamlar ve 3 yeni de vali yardımcısı atandı.


5’TEN 7’YE ÇIKMIŞTI


   Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ’in dünkü Resmi Gazete’de yayımlanması ile Kahramanmaraş’ta 5 olan vali yardımcısı sayısı 7’ye çıkarılmıştı.

   Uşak Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Elazığ’ın Sivrice İlçesi Kaymakamı Sultan Doğru ve Eskişehir İl Hukuk İşleri Ramazan Mangaloğlu, Kahramanmaraş’ın yeni vali yardımcıları olarak atandılar. Bu atamaların ardından halen Kahramanmaraş vali yardımcısı olarak görev yapan Bayram Öz, Ahmet Turgay İmamgiller ve Dr. Erkan Bulgan ile asaleten görev yapan vali yardımcısı sayısı da 6’ya çıkacak. Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da yine vali yardımcısı vekilliği görevini yürütecek.


DEĞİŞEN KAYMAKAMLAR



   Bu arada Dulkadiroğlu İlçesi’nin ilk kaymakamı olarak Kahramanmaraş’ın tarihine geçen Metin Maytalman da, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Andırın Kaymakamı Alper Çiftçi, Erzincan’ın Kemaliye İlçesi’ne ve Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç ta Siirt’in Eruh İlçesi’ne atandılar. Çiftçi’nin yerine Andırın Kaymakamlığına Burdur Çeltikçi İlçe Kaymakamı Mustafa Maslak, Dayanç’ın yerine de Nurhak Kaymakamlığına Osmaniye Hasanbeyli Kaymakamı Osman Demir getirildi.

   Kahramanmaraş İl Hukuk İşleri Müdürü Sezer Işıktaş’ın Karaman Vali Yardımcılığına getirildiği kararname ile ayrıca Kahramanmaraş Valiliği Kaymakam Adaylarından İsmail Pendik, Mersin Gülnar ve Mustafa Serin de Niğde Çamardı kaymakamlıklarına getirildiler.


İŞTE KAHRAMANMARAŞ'IN MÜLKİ YÖNETİCİLERİ




Editör: Haber Merkezi