Kahramanmaraş İl Müftülüğünde canlı yayınla izleme imkânı bulan hacı adayları bu sevinci yerinde yaşadılar. İl Müftü Vekili Fırat Kahraman Kura çekimi sırasında vatandaşlarla birlikte aynı sevince ortak oldu.

2018 yılında Hacca gitmek için başvuru yapan Türkiye genelinden 2 milyon 120 bin 967 hacı adayı 2018 Hac kurasına girerken, kura sonuçları bu gece itibarıyla öğrenmiş oldular.

MÜFTÜ FIRAT KAHRAMAN SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU

Kahramanmaraş İl Müftü Vekili Fırat Kahraman, Kura çekimi sırasında vatandaşlarla birlikte aynı sevince ortak oldu. Müftü Vekili Kahraman, gidemeyenlerin üzülmemesi gerektiğini ve bekledikleri sürece içlerindeki o aşk devam ettiği müddetçe de hayır kazanacaklarını söyledi. Kahraman, hac ibadetini zevkli ve meşakkatli bir ibadet olduğunun altını çizdi, Hac mevsiminin İslam âlemine hayırlı olmasını diledi. İl Müftü Vekili Fırat Kahraman bu yıl Şehit yakınlarının da kurasız hacca gideceklerini kaydetti.

Kahramanmaraş’tan 31.271 Hacı adayı kuraya katıldığı belirtilirken, 2017 yılında 1241 Hacı adayının Başkanlık ve yetkili Acentalar organizasyonu ile haccını yapıp geldiği kaydedildi.  

2018 yılı Hac kurasında ismi çıkan hacı adaylarının kesin kayıtlarını 05-16 Şubat 2018 Pazartesi tarihleri arasında yaptırmaları gerekiyor.

İŞTE AÇIKLAMA;

-2018 yılı Hac Kurası bugün saat 11.00’da Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans salonunda, bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde basın huzurunda çekilmiştir.

-Kura sonuçları, bugün saat: 21.00’dan itibaren Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr web adresinden sorgulanabilecektir.

-Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 05-16 Şubat 2018 Pazartesi tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

-Kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları “Diyanet İşleri Başkanlığına veya Acentaya Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgelerini” 05 Şubat 2018 tarihinde saat:08.30’dan itibaren http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden veya müftülüklerden sistemde kayıtlı cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek alabilecektir. Cep telefonu bulunmayanlar ise müftülüklere müracaat edeceklerdir.

-İlimize tanınan kontenjan doğrultusunda hacı adayları kayıtlarını, Diyanet veya Acenta tercihini yaparak aldıkları Hac Kesin Kayıt Belgesi doğrultusunda yapacaklardır.

-Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 22 Şubat-02 Mart 2018tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.

-Başkanlığımız organizasyonu ile Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımız kesin kayıtlarını İl Müftülüğüne müracaat ederek yaptıracaklardır.

-Hac ücretleri SAR(Suudi Arabistan Riyal) üzerinden tahsil edilecektir.

-2007-2018 yıllarında hacca gitmek üzere kayıt yaptırmış ve çekilen kurada isimleri çıkmamış; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazi ve eşlerinin kayıtları ise 22 Şubat-02 Mart 2018 tarihleri arasında Oda Tercihli Konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır.

-2018 Yılında ülkemizden toplam 80.000 Hacı adayı kutsal topraklara yolculuk yapacaklardır. İlimiz kontenjanı Diyanet İşleri Başkanlığınca Hac Kuraları çekildikten sonra ilan edilecektir.

-Bu sene Hacca gidiş tarihleri 17 Temmuz-15 Ağustos 2018 olarak belirlenirken, dönüşler ise 25 Ağustos-20 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

-19 Nisan-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında İl/İlçe Müftülüklerince “Hac Hazırlık Kursları” düzenlenecek yeri ve zamanı önceden ilan edilecektir. Kafile uçuş tarihleri belli olduktan sonra da “Tanışma ve Bilgilendirme Toplantıları” düzenlenecektir.

-Türkiye genelinden 2 milyon 120 bin 967 hacı adayı 2018 Hac kurasına girmiştir. 2018 itibariyle ilimizden ise kayıtlı 31.271 Hacı adayı kuraya katılmıştır.

-2017 yılında ilimizden 1241 Hacı adayımız Başkanlığımız ve yetkili Acentalar organizasyonu ile haccını yapıp gelmişlerdir.

2018 yılı Hac döneminin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

 NOT: a) Hac ücretleri SAR(Suudi Arabistan Riyali) olarak tahsil edilecektir.

         b) Ücretler kişi başı yatırılacak miktarı belirtir.

         c) OTEL-2 Konaklama Türünün fiyatları daha sonra ilan edilecektir.

HAC ÜCRETLERİ YATIRILABİLECEK BANKALAR:

1-Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş (Taksit İmkânı Var) 2-Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş (Taksit İmkânı Var) 3-Türkiye Halk Bankası A.Ş 4-Türkiye Finans Katılım A.Ş 5-T.C. Ziraat Bankası A.Ş 6-Vakıflar Bankası 7-Vakıf Katılım Bankası A.Ş (Taksit İmkânı Var) 8-Ziraat Katılım Bankası A.Ş

Fırat KAHRAMAN

İl Müftü V.

 

Editör: Haber Merkezi