Okul konferans salonunda yapılan Kutlu doğum programı Abdülhamidhan Camii imamı M.Salih Akben’ in okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Abdulhamithan Camii Müezzini Ali Altın Köprü ve Medine Camii İmamhatibi Yakup Okur’un okuduğu ilahiler, ezgiler ve salâvatlar koro halinde söylendi. Konferans salonunu dolduran yüzlerce öğrenciye hitap eden
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher Kutlu Doğum haftasının önemine değindi. Müftü Gevher bu yıl Kutlu doğum haftasının ana temasının “Hz peygamber, Tevhid Ve Vahdet” olduğunun altını çizdi, öğrencilere birlik ve beraberlik konusuna değinerek insanlığı diriltmek için gelin birlik olalım çağrısında bulundu.

İl Müftüsü Muhammed Gevher konuşmasında Muflis kimdir diye başlayan hadisi nakletti. Gevher; “Ebu Hureyre’nin rivayet ettiği bir hadiste Allah Rasulü (s.a.s) arkadaşlarına şu soruyu yöneltir.



“Müflis kimdir, biliyor musunuz?”  Ashab bu soruya “Bize göre müflis, parası ve malı olmayandır” şeklinde cevap verdiler. Bunun üzerine Hz. Peygamber,“Ümmetimin müflisi, kıyamet gününe; namaz, oruç ve zekât görevlerini yerine getirdiği halde, ona buna sövmüş, iftira etmiş, şunun-bunun (haksız yere) malını yemiş, kanının dökmüş, onu-bunu dövmüş olarak gelen kimsedir. Bu kişinin iyiliklerinin sevabından hak sahiplerine verilir. Borcu ödenmeden sevabı biterse diğerlerinin günahları ona yüklenir, sonra da cehenneme atılır.”buyurdu.

Müftü Gevher konuşmasında Peygamberimiz i sevmek ona iyi bir ümmet nasıl olunur, Allaha nasıl kul olunur sorusuna cevap verdi. Gevher, “Vahdet; kardeşlik, dostluk, sevgi, yardımlaşma ve dayanışmadır. Birlikte yaşama, paylaşma, ortak değerlere sahip olma ve ortak ideallere yönelmedir. Tevhidin sancağı altında toplanma, Allah’ın dini yolunda her türlü dünyevi menfaati bir kenara bırakmadır. İslam dünyasında yaşanan acıları ortak, dertleri ortak ve duaları ortak kılmakla olur.”
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Okul yönetimine, öğretmenlerine ve kendisini candan dinleyen öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 



Program sonunda misafirlere Kutlu doğum pilavı ikramında bulunuldu.

Programa, ilahiyat fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Tiyek, Kahramanmaraş Akdeniz Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Gençoğlan, Nezihe Öksüz Sağlık meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Topbaş, Cafer Kalalı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi