Yaz tatillerini boşa geçirmek istemeyen öğrenciler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bütün il ve ilçelerde açılan yaz Kur’an kursları Kahramanmaraş’ta da Doğukent camiinden start aldı.

Program, Minik öğrenci Mehmet Akif Balbaba’nın okuduğu güzel Kuran tilavetiyle başladı. Cami İmam Hatibi Fatih Balbaba burada yaptığı konuşmada, “Camiye koşalım, Kur’anla buluşalım” sloganıyla başladığımız Yaz Kuran kursuna başlamanın mutluluğunu yaşamakta olduklarını belirtti.

Kahramanmaraş’ta camilere koşan öğrenciler, sinevizyon yardımı ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in konuşmasını dinledi. 3 kur halinde gerçekleştirilecek olan yaz Kur'an kurslarının 11 Temmuz’da son bulacak ilk kuru başladı. Eğitimler sabah saat 10.00 ile 13.00 arasında, öğleden sonra ise 14.00 ile 17.00 saatleri arasında verilecek.
Yaş sınırının kalkmasıyla birlikte camilerd4-6 yaş arasında bulunan minikler için hem eğlence, hem de eğitim yuvası olacak. Velilerin izniyle kursa gönderilecek olan 4-6 yaş arası çocuklar için müftülük İnegöl merkezde iki ayrı nokta oluşturacak. 3 kur halinde gerçekleştirilecek olan eğitimlerin Birinci dönemi 23 Haziran-11 Temmuz, ikinci dönemi 14 Temmuz-1 Ağustos, üçüncü dönemi ise 4 Ağustos-22 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.





Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, yaz Kuran kursu eğitiminin startını Doğukent Camii’nde verdi. Gevher, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temin edilen dini kitapları da dağıttı. Müftü Gevher konuşmasında, çocuklara seslendi, Kuranı sevmelerini ve bol bol okumalarını istedi. Gevher; “ Kurana sarıldığımızda dünyada bütün işlerimiz düzenli gidecektir. Burada önemli bir konu olan din eğitimini güvenilir ve ehil ellerden alma konusuydu. Diyanet işleri başkanlığımız sizlere ders verecek görevlileri bir haftalık eğitimden geçirdi, ve bu arkadaşlar sınavlardan başarıyla çıkmış olanlardır. Hedefimiz Kur’anı alelade öğrenmek değil, usulüne uygun öğrenmek, dini mübini islamı doğru anlatmak, yansız ve yanlışsız anlatmak ve çocuklarımıza dinimizi sevdirmektir. Her şeyin başı sevgiden geçer. Çünkü bizim peygamberimiz islamı, Kuranı sevgiyle başarıya ulaştırmış, islamı bunla yaymıştır. Hepinizi sevgi muhabbetle selamlıyorum. Aile ve anne babalarınıza selamlarımı gönderiyorum, sizlere başarılar diliyorum.”

 Konuşmanın ardından öğrencilere İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından Diyanet yayınlarından olan kitapları dağıtıldı, çocuklara dondurma ikramında bulunuldu. Belediye İkram çeşmeside çocuklar için çeşmesinden Meyam şerbeti akıttı. Programda mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktarda bu mutlu günde çocukları yalnız bırakmadı.

145 Erkek, 73 Kız çocuğunun eğitim gördüğü Doğukent camiinde İmam Hatip Fatih Balbaba önderliğinde, Zahit Özsağır, Sait Duman, Nuh Fırtına, Mücahit Alıcı, İbrahim Duman, Alihan Ayyıldız, Fatma Yeter Boz, Kübra Kayalı adlı 9 öğretici eğitim veriyor.


Editör: Haber Merkezi