İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri beraber oluşturdukları 9 ayrı komisyonunla fahri Kuran Kursu öğreticiliği mülakat Sınavına 80 Erkek, 520 bayan olmak üzere toplam 600 kişi katıldı.

Yaz Kuran Kurslarında görev almak İsteyen eğitmenler mülakat sınavında komisyonlar karşısında adeta ter dökerken, bayanların bir hayli fazla ilgi göstermesi dikkat çekti. Öğrencilere özellikle Kuranı Kerimi üslubuna uygun şekilde okunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

K.Maraş İl Müftüsü Muhammed Gevher fahri erkek Kuran kursu öğreticilerini Abdülhamithan taziye evinde sınav yaparken, Bayanların mülakat yeri ise Şerife Yaşar Gölcü Kız Kuran Kursu oldu. Mülakat sınavına katılan eğitmenlerin bir hayli heyecanlı olduğu gözlendi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, düzenlenen sınavda amaçlarının kutsal kitabımızın ehil ellerden öğrenilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Müftü Gevher şöyle dedi: “Kutsal kitabımız Kuran-ı kerimi ve dinimizi gerek camilerde gerekse kuran kurslarımızda en güzel şekilde öğretmek için çaba sarf ediyoruz. Bunu yaparken ehil ellerden olması için bu sınavı yapıyoruz. Yaklaşık 600 müracaatımız var. Din bir sorumluluk ve güzelliktir. Bu sorumluluğu daha güzel yapabilmemiz din eğitiminin için ehil ellerde yapılaması lazım.”

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, gerçekleştirilen Sınavla öğreticileri seçtiklerini belirtti. İlçe Müftüsü Günay ihtiyaç duyulan Camilerde ve Kuran kurslarında burada puanlanan öğreticilerden görevlendirme yapacaklarını söyledi.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir İse çocukları yetiştirmede liyakatli olanları seçmek için uğraştıklarını belirtti. Müftü Demir fahri öğreticilerde Kurana ağzı daha yatkın, elverişli, çocuklarımızı yetiştirmede emanet edecekleri görevlileri puanlayarak hassasiyetlerini ortaya koyduklarını söyledi. Müftü Demir ayrıca mülakat sınavına giren eğitmenlere başarılar diledi.

Sınava katılan öğreticiler kazandıkları halde çocuklara başta Kuran-ı kerimi güzel bir şekilde öğretmek, güzel ahlak, güzel terbiye, güzel dini bilgiler vermek için ellerlinden geldiğince emek vereceklerini belirttiler.

Yaklaşık 600 münacattan en az 150 öğreticiye görev verileceği belirtildi.

HABER –KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi