Yazılı sınavdan sonra : Direksiyon eğitimini başarı ile tamamlayan sürücü adayları eften püften sebeplerle kasıtlı olarak geçirilmemesi ve 4. Sınav hakkı ile ehliyet alamadıklarını ifade eden vatandaşların şikayetlerini Kahramanmaraş Sürücü Kursları Derneği Başkanı Seyfi Moroğlu ‘a sorduk.

     Moroğlu: “ Sürücü adayları haklı, bizim elimizden bir şey gelmiyor, durumu milli eğitim müdürüne, Ak parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan’a vekillere bildik, Kahramanmaraş’ta direksiyon sınavına giren öğretmenler çok fazla sıkıyorlar ve eften püften sebeplerle sınavı geçemediniz diyorlar,” diyerek oda sürücü adaylarından dertli çıktı.

     Kahramanmaraşlılar Komşu illere gidiyorlar

     Kahramanmaraş’ta ehliyet almanın nerede ise imkansız olduğunu dile getiren sürücü adayları, ilk dosyamızı burada dört defa girerek , her girdiğimizde de 150 TL sınav ücreti veriyoruz, sonra dosyamız yanında, komşu illere giderek bir seferde yazılı bir seferde de direksiyon vererek ehliyeti alıp geliyoruz,” diyerek Kahramanmaraş’ın sahipsizliğinden dert yandılar.. komşu illere gidip gelmenin çilesini çektiklerini dile getiriyorlar..

     Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay , Gaziantep’e giden Kahramanmaraşlıların bazıları ise ilçelerimize giderek oradan ehliyetlerini alıyorlar..

     Sınava giren öğretmenlere hakkımız haram olsun !

     Kanun ve kuralların ötesinde sert uygulama ve kendilerini kral gibi gören sınav öğretmenlerinin eften püften sebeplerle sınavda başarısız oldunuz inin aşağı dediklerini, sonra pişman olanların ise sürücü adaylarından helallik istediklerini belirten sürücü adayları, “Haksızlık yaptılar, hakkımız yediler, bizden aldıkları para haram olsun, Allah kendilerinden bin türlü çıkarsın diye dua ediyoruz,” diyerek acı konuştular..

      Adıyaman, Osmaniye Afşin en kolay ehliyet alınan yer !

      Milli eğitim müfettişlerinden korkan ve isminin yazılmasını istemeyen sürücü kursları sahipleri: “Bizim ekmeğimizle oynuyorlar, bizim kurslardan 4 defa sınava girip ehliyet alamayan kursiyerler komşu illere giderek bir girmeye ehliyetini alıp geliyorlar, üstelikde onlara araba sürmeyi biz öğrettiğimiz halde.. sonra bize verdikleri parayı haram ediyorlar, bununla birlikte müşterilerimizi komşu illere kaçırıyoruz,” diyerek ilgileri göreve davet ettiler..

     Her konuda sahipsiz olan Kahramanmaraş bu defa da sahipsiz olduğunu bir kere daha kendini gösteriyor..

Editör: Haber Merkezi