Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, başarıyla sürüyor. Harekatın başladığı ilk günden bu güne kadarki sürede tüm Türkiye, Mehmetçik için tek yürek oldu.

  Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İlkokulu’nda da Mehmetçiklere destek vermek amacıyla geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmak üzere “Vatanı için canlarını veren şehitlere, bir günlük okul harçlığımı bağışlıyorum’ sloganı ile bir bağış kampanyası başlatıldı. Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında bu ayın değeri olan vatan sevgisi ile ilgili olarak başlatılan ve 3 gün süren örnek bir kampanyada bağış kutusunda 5 bin lira birikti. Öğrenciler, minik bedenlerindeki kocaman yürekleri ile Mehmetçiğe yardım için adeta birbiri ile yarıştı. Kalplerinin, vatan ve bayrak sevgisi ile çarptığını bir kez daha ispatlayan öğrencilerin harçlıklarından oluşan 5 bin lira, Okul Müdürü Faik Türk, öğretmenler ve öğrencilerin eşliğinde Mehmetçik Vakfı’nın banka hesabına yatırıldı.

  Burada bir değerlendirme yapan Afşin-Elbistan Linyitleri İlkokulu Müdürü Faik Türk, kampanyaya destek veren başta öğrenciler olmak üzere, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.

  Toplanan bağış miktarının 5 bin lira olduğunu kaydeden Türk, "Vatanı için canlarını veren şehitlere, bir günlük okul harçlığımı bağışlıyorum’ sloganı ile başlattığımız kampanya sona erdi. Öğrencilerimiz, alkışlanacak bir davranış sergiledi. Vatan ve bayrak için şehit düşen, bu uğurda gazi olan Mehmetçiklerimizin gösterdiği fedakarlığı yüreklerinde hissederek, adeta bir yarış içerisine girdiler. Hepsi ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu kısa sürede bağış kutusunda 5 bin lira para birikti. Bugün de toplanan parayı Mehmetçik Vakfı’nın hesabına yatırdık” dedi.

  Bağış kutusundaki paraları Banka Müdürü Ali Rıza Demir’e teslim eden öğrenciler de, operasyonda olan Mehmetçiklerin ve polislerin çocuklarına ve ailelerine sağ salim kavuşmaları için dua ettiklerini belirttiler.

  Banka Müdürü Ali Rıza Demir de, öğrencileri duyarlılıklarından dolayı kutlayarak, çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi