Milletvekili Öçal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Kahramanmaraşlılar; sizleri en kalbi duygularımla, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.

İbadetler bizleri Allah’a yaklaştıran İlahi buyruklardır. Namaz, oruç, zekât ve hac ibadeti gibi kurban da dinen şartları elverenler için yerine getirilmesi gereken bir ameldir.

Yüce Rabbimiz buna ilişkin Kevser Suresinin 2. Ayet-i Kerimesinde “ Şimdi sen Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!” buyurmaktadır. Hz. İbrahim (as) ve Hz. İsmail (as) kıssasına bakıldığında Kurban; İbrahimi teslimiyet ve İsmaili adanıştır. Bu kıssa Müslümanlara önemli mesajlar vermektedir. Bu ibadetin gerçekleşmesindeki mühim mesele, kişinin aslında kendi nefsini kurban ibadetiyle terbiye etmesidir. Nefsinin arzularını, kendisini Allah’a yakınlaştırmaktan alıkoyan tavır ve davranışlarını bırakmak, kurban ibadetinin gerçek manada anlaşıldığının tezahürüdür. Yüce Allah Hac Suresinin 37. Ayeti Kerimesinde “Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız ulaşır.” Buyurmaktadır. Müslümanlar olarak her Kurban bayramında bu ilahi buyruğu kendimize şiar edinmeli ve ibadetimizi bu anlayış çerçevesinde eda etmeliyiz.

Sevgili Kahramanmaraşlılar; malumunuz olduğu üzere Dünya 2 yıldır Koronavirüs Pandemisi ile mücadele etmektedir. Bir yandan Kurban Bayramına erişmiş olmanın sevincini yaşarken diğer yandan da salgın nedeniyle Hac ibadetini yerine getirmek üzere ülkemizden Hacı adayları gönderememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren yeniden, ülkemizden ve diğer milletlerden milyonlarca Müslümanın kutsal topraklara gidecek hac vazifelerini yerine getirebilmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bayram sevinçlerimizin buruk kalmaması ve yüreklerimizin yanmaması adına Bayram ziyareti ya da tatil sebebiyle yollarda olan tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Akraba, eş ve dost ziyaretlerini gerçekleştirirken Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarına uyulması, Koronavirüsün bitmesi adına hayati derecede önem arz etmektedir. Unutmamalıyız ki, bu kurallar hepimizin sağlığı içindir.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramınızı bir kez daha yürekten tebrik ediyor, bayramın milletimize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi