Rektör Yardımcıları Prof.Dr.İsmail Bakan, Prof.Dr. Ahmet Tutuş, Fakülte Dekanları, Öğretim üyeleri ve Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını TGKK Genel Başkanı Bilal Okudan yaptı. Okudan TGKK hakkında bilgi vererek bu tür etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmayan İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve her zaman destek veren KSÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Fatih Karaaslan’a teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen KSÜ Rektörü Karaaslan ise; “ Böyle bir dönemde ülkemizi yönetenlerin sergiledikleri Hak’ tan yana duruş; bu insani duruş elbette gönüllerde yer almıştır” dedi. Rektör Karaaslan sözlerine şöyle devam etti: “ Bildiğimiz gibi, bulunduğumuz zaman diliminde ülkemiz değişim yolunda çok önemli bir süreci yaşamaktadır. Yeni Türkiye olarak anlamlandırılan bu gelişmede ilk hedef olarak 2023 belirlenmiştir. Bu hedefe hep birlikte en güzel şekilde ulaşılacağından kimsenin kuşkusu yoktur; olmamalıdır. Çevremizde de tarihi öneme sahip gelişmeler birbiri ardı sıra, şaşırtan bir hızla ortaya çıkmaktadır. Böyle bir dönemde ülkemizi yönetenlerin sergiledikleri Hak’ tan yana duruş; bu insani duruş elbette gönüllerde yer almıştır. Bu tarihi dönemde üniversitemiz de kendisine düşeni elbette yapacaktır. Bu vesileyle sizlere yaptıklarımızın bir kısmını arz etmek isterim: öncelikle kapılarımızı şehrimize açtık, alt yapı problemini önemli ölçüde çözdük; tüm kapalı alanların %42’ si son 4 yılda tamamlandı. Hastanemiz öngörülenden 1,5 yıl önce hizmete açıldı. Girişimci-Yenilikçi üniversite sıralamasında 23.sıradayız. Teknopark kuruldu, hızla gelişmekte. İlk defa yabancı öğrenci aldık. Uzaktan eğitimi başlattık. Huzurlu bir ortamda yaşadık. Özlük hakları tartışma konusu olmadı. Kongre-Kültür Merkezi, kütüphane çarşı ve camiden oluşan sosyal alanın birimleri ihale edildi. Açılan bölüm ve programlarla öğrenci sayımız 17.000’ den 30.000’ e ulaştı. Önümüzdeki yıl olimpik yüzme havuzumuz gündemde olacak”

‘Yeni Türkiye, İnsan ve Medeniyet İnşaamız’ konulu konferans için gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise yaklaşık 2,5 saat süren ve “Sevgili gençler gelecekle ilgili hiç endişeniz olmasın, kendinizi dünyaya nizam verecek bir Türkiye’ye hazırlayın ” diyerek başladığı konferansında birçok konuya parmak bastı. 100 yıldır Türkiye’nin bir Fetret Dönemi yaşadığını dile getiren Külünk; “ Koca bir imparatorluktan 780 bin kilometre kareye yani geriye çekildik ve 100 yıl boyunca bir ‘Fetret Dönemi’ yaşadık. Mağlubiyetlerimiz var, Trablus cephesinde gözyaşlarımız, Yemen cephesinde türkülerimiz, Balkanlarda acılarımız, Allahuekber Dağlarında şehitlerimiz var ama bir de inancımız var, biz sadece geri çekildik, iddialarımızdan asla vaz geçmedik. Bedenlerimiz şehit olarak toprağa düştü ama ruhumuzla iddialarımızı hep ayakta tuttuk. Neyde o iddialarımız; biz âleme nizam verme derdi olan bir milletin adıyız, çünkü âlem nizamsız kalmaz. Eğer bugün dünyaya nizam veren biz olsaydık, Kobani’de, Bağdat’ta, Musul’da, Kerkük’te bunlar olmazdı. Afrika’da insanlar açlıktan, susuzluktan ölmezdi. İşte o 100 yıllık Fetret Döneminin ardından sizler bir yükseliş dönemine şahitlik ediyorsunuz ve bu yükseliş döneminin mimarları da sizler olacaksınız” dedi. Osmanlının yüzyıllar boyunca yönetip sonradan geri çekildiği yerlerde hak, hukuk, barış, adaletin yanında saray, han, hamam, köprü, çeşme, küllüye vs bıraktığını ancak bu gün yönettiği yerlerden çekilenlerin ise yokluk, sefalet, acı, zulüm, gözyaşı, kan, ölüm vs bıraktıklarını dile getiren Külünk: “ Çünkü bugün galip medeniyet olarak dünyaya nizam vermeye çalışanların merkezinde insan yok, onların medeniyetinde sadece ‘para’ var ve bu medeniyetin totemi paradır. İşte onun için ABD Suriye’de katledilen 300.000 insanı görmezden gelip, Kobani’de ki Petrolle ilgileniyor çünkü bunların haritaları insanlara göre değil, petrol bölgelerine göre şekilleniyor”  dedi.


Bugün Türkler, Kürtler ve Arapları birbirilerine düşman etmek için her türlü hilenin, hainliğin yapıldığını ifade eden Külünk konuşmasına şöyle devam etti; “ Gençler Unutmayın geçmişte Türklerin doğunun ve batının devleti olmasının sebebi Kürtler ve Araplarla kurdukları ittifak ve dostluklardır. Kürtler PKK üzerinden düşünülmeyecek kadar bizim için kadirşinas bir kardeş topluluğudur. Benim sizlere bir ağabey olarak tavsiyem hepiniz en azından iki yabancı dil öğrenin, okullarınızı zamanında bitirin, Türkiye coğrafyasını tanıyacak çalışmalar yapın, Mutlaka bir enstrüman çalın ve mutlaka içinizdeki ışığa yürüyün”

Öğrenciler tarafından sorulan sorulara içten ve samimi cevaplar veren Külünk’e program sonunda Rektör Karaaslan tarafından günün anısına bir plaket verildi.

 

Editör: Haber Merkezi