Dernek merkezinde gerçekleşen ziyarette renkli görüntüler vardı. Proğrama, geleceğimizin teminatı İstanbul'da okuyan öğrencilerimiz, İstanbul'da faaliyet gösteren Ekinözü, Türkoğlu, Andırın, B.Tatlar ve K.Tatlar Dernek Başkanları ve Yöneticileri, dönemin temsili kıyafetlerini giyerek Afşin'den Vodafone İstanbul Maratonu için gelen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri
ile dernek faaliyetlerine hasbi ve samimi olarak katılan gönül insanları katıldı.

Dernek girişinde tüm hemşerileri ile tek tek tokalaşan Milletvekilimiz Sayın Çitil, Öğrencilerle ayrıca ilgilendi. Proğramın açılış konuşması dernek başkanı Ahmet ARDIÇ tarafından yapıldı. Ardıç konuşmasında, Sayın Vekilimiz bereketli geldiler, bugün burada dört güzelliği birden yaşıyoruz. İlk olarak öğrenci burslarımızı dağıttık, Yeşil Dernek projemizin ikinci teslimatını yaptık, Gönül Elçileri ziyaretimize geldi ve son olarak ta Sayın Milletvekilimizi konuk ettik. Afşin'imiz, yıllarca TBMM de kendisini temsil edecek, Yeşil Afşin'imizin sorunları ile bire bir ilgilenecek, Afşin'imizin Ankara'da sesi soluğu olacak bir Milletvekili yokluğu çekti. Hamdolsun bu dönemde bir iktidar ve bir muhalefet olmak üzere iki tane Vekilimiz var. Sayın Vekilimiz gerek eğitimi ile gerekse bürokrasideki geçmiş başarısı ile Afşin'imizin kaybedilen hizmet yıllarını hızlıca toparlayacak birikime sahip. Derneğimizi ziyaret edip bizleri onurlandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum, dedi.



Gönül Elçileri adına  konuşan sözcü Hüseyin BOZKURT ise konuşmasında, her yıl maratona katılmak için geldiğimiz İstanbul'da derneğimiz bizi misafir edip, yanımızda oluyor, yarınki maratonda da kalabalık olarak Eshab-ı Kehf'imizi tanıtmak için sizlerden destek bekliyoruz, iyi ki derneğimiz var ve buraya geliyoruz. Dernek Yönetimine teşekkür ediyoruz, dedi.
Daha sonra kürsüye gelen, Ak Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe KILIÇ ise , bir dizi ziyaret için geldiğimiz İstanbul'da faaliyetlerini yakinen takip ettiğimiz derneğimize de uğrayıp hemşerilerimiz ile beraber olmak istedik. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, hayırlı işler yapmak üzere toplanan bir dernek görüyorum. Kahramanmaraş' ta bizlere düşen bir görev olursa elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu söylemek isterim, dedi.

Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Mehmet İlker ÇİTİL ise, konuşmasına, öğrencilik yıllarım İstanbul'da geçti, ev arkadaşlarımı şimdi burada görüyorum, bugün burada sizle olmaktan çok mutluyum, diyerek başladı. Dernek Başkanımızı ve Yönetimini kutluyorum, bu zamanda bu tarzda hizmet gayesi ile çalışan, öğrencilere burs veren, üyeleri için proje üreten, faydalı proğramlar yapan dernek bulmak zor. Bu işler gönül işleri, samimiyet olmadan yapılmaz, nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Yeni dönemde Ankara'da Afşin ve Afşinli hemşerilerim için gece gündüz çalışacağım. Önceki dönemlerde eksik kalan, unutulan tüm konuların takipçisi olacağım. Yoğun bir seçim süreci atlattık, seçim döneminde de sayın Başkanımız bizi hemşerilerimiz ile buluşmak üzere davet etti , ama proğram yoğunluğundan katılamadık. 25. dönem ve 26. dönem arasında insanlarımız tedirginlik yaşadılar, inşaallah artık yeni dönemde bir an önce Ülkesine hizmet etmek için yüce Meclisimiz çalışacaktır. Bizlerde Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak Şehrimiz için neler yapabiliriz diye çalışma ve gayret içerisinde olacağız, dedi.     
Editör: Haber Merkezi