Divan Kurulu Toplantısına Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak da katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, 2010’da bin 800 üye sayısıyla teslim aldıkları sendikanın şu anda 5 binden fazla üyesi bulunduğuna dikkat çekti. Yaptıkları çalışmalarla Türkiye’nin en başarılı şubesi olduklarına vurgu yapan Demirci, destek veren herkese teşekkür etti.

Geçen bu süreçte Sendikanın Kahramanmaraş’ta hak ettiği itibara kavuştuğunun altını çizen Demirci, sokak sendikacılığı yerine hak arama mücadelesinde eğilmeyen duruşları, milli ve manevi değerlere bağlılıklarıyla bu günlere gelmeyi ve uzun süredir yetkili sendika olmayı başardıklarını kaydetti. Demirci, oluşturulmak istenen suni gündemlere, gerilime takılmadan tüm enerjilerini çalışanları için harcadıklarını söyledi.

Şube Başkanı Demirci konuşmasında şunları dile getirdi: “Birileri sendikacılığı çıkar hesaplı küçük dünyalarına hapsetmeye çalışırken biz emeğin hakkını aradık. Bazıları yalana, dolana sendikacılık derken biz aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık ilkemizle emin kalabilmenin yollarını aradık. Bizler müspet hareket ilkesiyle hizmet etmeyi seçtik, sadece ve sadece hitap ettiğimiz kitlenin duasını almaya çalıştık. Bu anlayışla ilimizde geçmişe oranla hizmet alanlarında önemli bir yo kat edildiğini görmekteyiz. Varlığımızın temelini ve hizmet sürecimizi yaşasın veya kahrolsunlara boğdurmadan geliştirdik. İyi ve doğru olanlara destek olarak, hatalara karşı çıkarak sürdürdük.”

İl divan toplantısında Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kuruş değil duruş sendikacılığı yaptıklarını ve bu duruşla beraber ülkenin geleceğine sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti.

Millet adına sendikacılık faaliyetlerinde bulunduklarını ifade eden Memiş, şu şekilde konuştu: "Bizler sahaya indiğimizde zaman zaman başörtüsü yasağının kaldırılması ve darbelere karşı olduğumuzu söylediğimizde birileri bizim sendikacılığımızı eleştirdi. Birileri; Sizin bu işlerle ne işimiz var. Sizin darbeyle ne işiniz var. Siz çalışanların aldığı paraya bakın, dediler. Biz başımızı yastığa koyarken, yarınımızın ne olduğunu bilmediğimiz, korkarak uykuya daldığımız bir Türkiye uykusu uyumak istemiyoruz. Uyandığımız zaman darbe mi olacak, ekonomik kriz mi olacak, terör olayları mı olacak, böyle bir Türkiye uykusu uyumak istemiyoruz. Biz başımızı yastığımıza koyarken, yarınımızdan umutlu çocuklarımızın geleceğinden umutlu bir Türkiye uykusu uyumak istiyoruz. Onun için millet adına sendikacılık yapıyoruz." dedi.

Kendilerine yöneltilen yandaş sendika eleştirilerine değinen Genel Başkan Memiş; "Biz Memur-Sen ailesi olarak şu açıkça ifade ediyoruz ki, zaman zaman bize diyorlar ki 'Siz yandaş sendikasınız.' Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, mazlum coğrafyaların yanında olanların yanında olmak yandaşlık ise evet biz yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

15 TEMMUZ’DA SOKAĞA İNEN İLK SENDİKA

15 Temmuz Darbe girişiminde, STK olarak meydanlara ilk kendilerinin indiğini savunan getiren Memiş sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “15 Temmuz darbe girişimi gecesi mesaj gönderip, 1 milyon üyemizi aileleriyle birlikte meydanlara davet eden ilk Sivil Toplum Kuruluşu olmanın gururunu yaşıyoruz. Klavye milliyetçiliği yapanlar, bu ülkede oturdukları yerden milliyetçi afrası tafrası kesenler 15 Temmuz gecesinde ne sokaklara indiler, ne de internet sitelerinden, sosyal medyalarından en ufak bir eleştiri dahi yapmadılar. İşgal girişimine 'İşgal girişimi' dahi diyemediler. Bu teşkilatın güzide mensupları ülke sevdalıları Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi meydanlara indik."

 

Editör: Haber Merkezi