Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınan 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan KYS Yemekçilik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Azaplıoğlu, Türk milletinin büyük bir demokrasi sınavı verdiğini kaydetti.

Azaplıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yuvalanan hain terör örgütü üyelerinin kalkışması sonucu 15 Temmuz gecesi başlayan ve Türk milletinin olağanüstü refleksiyle kısa sürede kontrol altına alınan darbe girişiminin basit bir darbe girişimi olmadığını ifade etti. Küresel bir güç haline gelen Türkiye'nin önünü kesmek isteyen dış güçlerin, FETÖ terör örgütünü harekete geçirerek millet iradesine darbe yapmaya kalktığını anlattı.

Bu kalkışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa dökülen millet tarafından önlendiğini aktaran Azaplıoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; "Büyük Türk milleti, bölünmez bütünlüğünü korumak ve geleceğine sahip çıkmak için 15 Temmuz gecesi tankların önüne yaptı.  O demir yığını tanklar milletin üzerinden geçti ancak ezilen darbeye teşebbüs edilenler oldu. Türk milleti bayrağına, toprağına, namusuna ve demokrasisine uzanan elleri parçaladı ve attı. Bu büyük mücadele milletimizin Çanakkale ve kurtuluş savaşı ruhunu en aktif şekilde yüreğinde taşıdığını bir kez daha göstermiş oldu. 15 Temmuz gecesinden bu yana sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlardayız. Kahramanmaraş'ımız o günden bu yana ayakta ve vatanına sahip çıkmaktadır. Ben öncelikle milletimiz, bayrağımız, vatanımız ve demokrasimiz için canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu uğurda canını ortaya koyan ancak gazilik mertebesiyle şereflenen kardeşlerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum. Darbe kalkışmasının ilk gününden bu yana meydanları dolduran değerli Kahramanmaraşlı hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu onurlu mücadelemiz devam edecektir. Bu konuda hükümetimiz ve milletimizin daima yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."

 

Editör: Haber Merkezi