Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Dairesi Başkanlığı Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Millet Akademisi projesi kapsamında muhtarlara ilk ders verildi.



Eğitim seminerinin açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Büyükşehir belediyesi olarak kurum ve kuruluşlarla istişare içerisinde olduklarına dikkat çekerek: “Burada sunulacak eğitim semineri ile muhtarlarımızın birçoğunun bildiği konular olabilir ama bilgiyi tekrar etmekte fayda görüyoruz. Ayrıca hem belediye kanununda hem de hayatın kendi içerisinde belediye ile muhtarlık aynı alan içerisinde hizmet vermektedir. Muhtarlarımız da seçimle göreve gelmektedir. Biz belediye olarak belki her mahalleye bir görevli veremeyiz ama muhtarlarımız seçildikleri mahallede yaşanan sıkıntıları, sorunları, talepleri bizlere iletebilmekte biz de belediye olarak muhtarlarımız aracılığıyla mahallelerdeki eksikleri görebilmekteyiz.

Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman muhtarlarla birlikte hareket etmeyi ve onların görüşleri ve önerileri doğrultusunda hareket etmeyi şiar edindik. 



Bu vesile ile Millet Akademisi eğitimlerine katılan muhtarlarımıza şimdiden başarılar diliyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Muhtarlık Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Muzaffer Türk, Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Şube Müdürü Yaşar Kaymak ve muhtarların katıldığı eğitim seminerinde açılış konuşmasının ardından ilk ders başladı ve Şevki Karabekiroğlu kürsüye gelerek Demokrasi ve Yeni Türkiye Vizyonu konusunda muhtarlara bilgiler aktardı.

İkinci derste ise Doç. Dr. İbrahim Ethem Taş ise Kamu Yönetimi konusunda bilgiler aktararak muhtarların sorularını cevaplandırdı.

Editör: Haber Merkezi