Karamanlı kavşağındaki Neco’da bir iftar saatinde basın mensupları ile bir araya gelen ve ramazan yanında Doğu Türkistan’da Çinliler tarafından katledilen Türkler için de rahmet dileyen MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, basın mensuplarının ve Türk-İslam âleminin ramazanını kutladı.

Yönetimden Ali Akkaya’nın duası ardından teşkilat üyesi arkadaşları ile basınla iftar eden Başkan Mustafa Akpınar, iftar davetine icabet ettikleri için basın mensuplarına önce teşekkür etti, sonra da Çin zulmü altında inleyen ve katledilen Doğu Türkistanlı Türklere reva gördüğü şiddetten ötürü Çin halkını kınadığını söyledi.

Başkan Akpınar, “Mısır’da Müslümanlar öldürülürken rabia işareti yapanlar cinayetlere kurban gidilirken, Suriye’de Müslümanlar vahşice katledilirken üzülen, kahrolan bizler oluyoruz. Çin  mezalimi altında yaşam savaşı veren Doğu Türkistanlı kardeşlerimize, ölenlere ve çevremizde yaşanan savaşlarda hayatını kaybeden Müslümanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Konuşması sırasında 7 Haziran’da yapılan genel seçimlere ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Başkan Akpınar, MHP’ bu seçimde başarılı bir sınav verdiğini, 2 milletvekili çıkartarak emeklerinin karşılığını aldıklarını belirtti; “Artık seçim geride kaldı. Şimdi hükümet kurma çalışmaları başladı, koalisyonlardan söz ediliyor, hayırlısı bakalım!” derken, ramazan ayı sonrasında köylere ve mahallelere giderek çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi, son olarak yine davete katıldığı için tüm basın mensuplarına teşekkürünü yineledi.

Basın mensupları ile yemeğe katılan MHP Dulkadiroğlu ilçe teşkilatından; Koray Korkmaz, Ali Akkaya, Mehmet Kaba, Mehmet Yanık, Salman Paksoy, Yakup Uğur, Ertuğrul Topkınar ve Uğur Kalaysız katıldılar.

Editör: Haber Merkezi