Başkan Erkoç’un ‘Mevlid Kandili’ tebrik mesajı şöyle;“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır.  İnsanlığa aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz.

İmanı ve sevgiyi toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin vücut bulduğu bir şahsiyettir. O’nun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü mesajlar ve güzel örnekler vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin başta şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle başta Kahramanmaraşlıların, milletimizin ve İslam Âlemi’nin Mevlid Kandili’ni en içten duygularımla tebrik ediyor, esenlikler diliyorum.”

 

 

Editör: Haber Merkezi