KMTSO’nun 22’inci Meclis toplantısına katılan heyet, verginin önemi hakkında Meclis üyelerine açıklamalarda bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük burada yaptığı konuşmada, verginin devamlılığının çok önemli olduğunu söyledi. Sanayici ve iş adamlarının kazandığı takdirde devlete de kazandıracağını belirten Karaküçük: “Öncelikle Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ ve Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner’in ziyaretlerinden dolayı onur duyduk. Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olması dolayısıyla sanayici ve işadamlarımızın bu haftasını tebrik ediyorum. Allah sanayici ve iş adamlarına bol kazanç ve bereket versin bizler de bol vergiler verelim diye temenni ediyorum” dedi. 

HEDEFİMİZ ÇAĞIN GEREKLERİNİ YAKALAMAK

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ da çağın sunduğu imkanların sonuna kadar kullanarak yeni bir yapılanmaya gittiklerini belirtti. Vergi gelirlerinin net rakamını veren Atuğ: “Bu hafta vergi haftası. Bu sene bütçemiz 473 milyar TL’ye bağlandı. Bu rakamın 352 milyar TL’si vergi gelirlerinden oluşacak. Vergi gelirlerini de 250 milyar TL’si de Gelir İdaresi tarafından tahsil edilecek. Bu sene de her türlü olumsuzluklara rağmen hedefimize bir şekilde ulaşacağız. Gelir İdaresi olarak 2015 ve sonraki yıllarda bizim en önemli değer verdiğimiz konuların başında ise kayıt dışı ekonomi” dedi.

Atuğ şöyle konuştu: “2015-2017 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı bir eylem planımız var. Bu eylem planını yerine getirerek yüzde 26,5 düzeyinde hesaplanan kayıt dışı ekonomiyi 2017 yılında yüzde 21,5 düzeyine çekeceğiz. Daha sonraki hedefimiz ise diğer gelişmiş ülkelerdeki gibi daha düşük seviyelere çekmek, herkese uygun bir rekabet ortamında sağlamak. Geçmiş yıllarda Maliye Bakanlığının illerde birer tane temsilcisi vardı, bu da defterdarlıktı. Daha sonra 2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı kuruldu ve Kahramanmaraş’ta Vergi Dairesi Başkanlığı açıldı. Vergi Dairesi Başkanlığımızın amacı, siz mükelleflere daha hızlı ve daha etkin bir hizmet sunmak yönündeydi. Bu amaca uygun olarak çok ciddi çalışmalar yaptık, 2004 yılından bu tarafa otomasyon sistemimizi kurduk. Böylece mükelleflerimize daha etkin hizmet sunmayı amaçlıyoruz.”

    

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi