KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans kapsamında Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Rıfat Sağlam “Mega Yapılar ve Kentsel Dönüşüm” konulu sunum yaptı.

Şehirlerin bazı bölümlerinde çok katlılığa izin verilerek kalan kısımların korunabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Rıfat Sağlam, dünyada uygulanan çok katlı yapı örnekleri ve gökdelenlerin tarihine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. İyi bir şehirleşmenin organize bir ekiple mümkün olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Sağlam, bir mühendisin doğanın kurallarını çok iyi bilmesinin gerekliliğini önemle vurguladı.



Mühendislik tarihinin kazalardan alınan derslerle geliştiğini belirten Sağlam konferansa katılan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak,  “Bir mühendis en az bir dünya dilini çok iyi bilmeli, yabancı dil öğrenmeyi ihmal etmeyin” diye konuştu.
Kentsel dönüşümün ekseninde faklı konu başlıklarının anlatılacağı çeşitli oturumlarla iki gün devam edecek konferans sonunda katılımcılara, katılım belgesi verilecek.
Editör: Haber Merkezi