Türkiye’deki gazetecilerin en güçlü meslek örgütlerinden biri olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 50. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Nevşehir’de yapıldı. Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin tam not alan organizasyonunda, cemiyetin yeni binası da hizmete açıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen “50. Başkanlar Konseyi Toplantısı” 18-21 Şubat tarihleri arasında Nevşehir’de yapıldı.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri ile yurdun çeşitli kentlerinden Nevşehir'e gelen gazeteciler, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı, Belediye Başkanı Hasan Ünver'i, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı makamında ziyaret ettiler. Program kapsamında TGF, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde, üniversite kongre salonunda “Turizm ve Medya Paneli” düzenlendi. Panelin ilk oturumuna Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne bağlı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Kayahan Karakaya ve Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler konuşmacı olarak katıldılar. Sorunların anlatıldığı ve çözüm yollarının arandığı panelde TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim ile Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özdem de, ‘Turizm Ve Medya’ ilişkisi üzerine birer sunum yaptılar.



Panelin ardından öğle yemeğinde Üniversite Tafana Sosyal Tesisleri'nde ağırlanan gazeteciler, ardından Kapadokya bölgesini keşfe çıktılar. Bölge gezisinde Zelve ve Paşabağları ören yerleri, Uçhisar Güvercinlik Vadisi ile Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni gezen gazeteciler adeta Kapadokya’ya hayran kaldılar. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan da, gezi esnasında TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya programın anısına bir teşekkür plaketi takdim etti. Etkinliğin ikinci gün programı akşam saatlerinde Avanos Uranus Restorant'taki 'Türk Gecesi' eğlence programı ile tamamlandı.

ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİNE ANADOLU BASINI SAHİP ÇIKIYOR
Cumartesi günü sabah saatlerinde Kapadokya Lodge Otel'de ki program ise TGF 50. Başkanlar Konseyi Toplantısı ile başladı. TGF yönetimi ve federasyona üye dernek/cemiyet başkanları ile yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşmasına Anadolu basınının ülkenin gerçek gündemine sahip çıkmayı sürdürdüğüne değinerek başlayan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Anadolu basını olarak bizler sorumluluğunu bilen, görevlerini yerine getiren basınız. Tüm illerde yaptığımız çalışmalarla bu ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayan çalışmalarla da bunu zaten gösteriyoruz. Kendilerini ulusal basın olarak ilan edenlerin neler yaptıkları da ortada. Anadolu basını olarak bizler ülkemizin birlik ve bütünlüğünün sağlanması, korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bir an önce huzura kavuşmasını diliyorum” diye konuştu.



DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici de sözlerine son günlerdeki terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Buluşmanın camia açısından yararlı olduğuna inandığını söyleyen Ekici, “Dünkü panelimizde turizm ve medya konusunu masaya yatırdık. Gittiğimiz her ilde, o ilin sıkıntılarını, tanıtılması gereken değerlerini öne çıkaralım istedik. Bundan sonraki konsey toplantılarında da o illerin bu değerlerini öne çıkaralım istiyoruz. Böylece bizler sadece toplanmakla kalmayıp illerimizin tanıtımlarını da en iyi şekilde yapma fırsatı elde edeceğimiz kanaatindeyim” dedi.

Toplantının daha sonraki bölümlerinde Nevşehir’deki toplantıya katılan cemiyet başkanları söz alarak bulundukları illerin sorunlarını, Basın İlan Kurumu ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.

Toplantının ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ev sahipliğinde Topuzluhan Restaurantta katılımcılara bir yemek daveti düzenlendi. Başkan Ünver’in de bizzat katıldığı toplantı oldukça neşeli bir atmosferde geçti.



NEVŞEHİR GAZETECİLER CEMİYETİ YENİ YERİNDE
Ardından ise program kent merkezinde, Gülbahçe içerisinde Nevşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapılan ve tefriş edilen Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 25 yıl süre ile aktif bir gazetecilikten sonra belediye başkanı olarak görev yaptığını anımsatarak, bu süreçte mesleğin etkin bir hizmet sunmada önemli bir güç oluşturduğunu kaydetti. Medya Evi’nin açılışında kısa bir konuşma yapan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici de, böyle bir tesisi gazetecilerin sosyal aktivitelerinin artırılması amacıyla hizmete sunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti.

Açılışa katılanlar kurdele kesiminin ardından daha sonra Medya Evi’ni gezdiler. Burada Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Başkanı Yılmaz Karaca, gazetecilerin bir arada bulunabilecekleri böyle bir merkezin hizmete kazandırılmasından  dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e plaket ve çeşitli hediye takdiminde bulundu.

Törenin ardından  Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Başkanı Yılmaz Karaca başkanlığındaki gazeteciler, Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu alanı gezerek, sürdürülen temizleme çalışmalarına ilişkin Nevşehir Belediyesi yetkililerinden bilgiler aldılar.

50. TGF Başkanlar Konseyi organizasyonu Avanos Hilton Otel'de düzenlenen Gala Gecesi ile sona erdi.



TGF KADIN KOMİSYONU ÇALIŞTAY YOLUNDA
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF); Niğde’de de yapılan 50. Başkanlar Konseyi toplantısında, Federasyon Kadın Komitesi’nin çalışmaları da masaya yatırıldı.

Başkanlar Konseyi toplantısında söz alan TGF Başkan Yardımcısı ve Komite Başkanı Misket Dikmen, 1,5 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan komitenin uluslararası düzeyde geniş katılımlı bir çalıştay yapma hedefinde olduğunu anımsattı. Bu amaçla öncelikle Türkiye genelindeki kadın gazeteci sayısının belirlenmesi için federasyona bağlı dernek ve cemiyetlerin kadın üye bilgilerinin komite yürütme kuruluna iletilmesi çağrısında bulunan Dikmen, “Başkanlarımızdan kadın üyelerinin listelerini 8 Mart 2016 tarihine kadar Kadın Komitesi Yürütme Kuruluna iletmelerini bekliyoruz” dedi.

Ayrıca komitenin çalışmalarına ışık tutması ve çalıştaya hazırlık yapılması adına da, federasyona üye kadın gazetecilerden sorunların tespiti ve çözüm önerilerini yazılı olarak iletmelerini de isteyen Dikmen, özellikle yaşanan sıkıntıların mağduriyet içeren örneklerle anlatılmasında yarar olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi