Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev hanımlarına yönelik düzenlediği kurslara bir yenisini daha ekledi. İş-Kur işbirliği ile düzenlenen Maraş İşi Sim Sırma Kursu’na katılan kursiyerler hem yeni bir meslek ediniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Yoğun ilgi gören Maraş İşi Sim Sırma Kursu, haftanın beş günü Karaziyaret Miktad Bin Esved Sosyal Tesisleri’nde verilmektedir.

Geçmişten Geleceğe Aktarıyoruz

Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yapılmakta olan kurslara ilişkin bilgi veren Kurs Hocası Gülşen Kazancı, Osmanlı’dan beri süregelen Maraş İşi Sim Sırma’yı gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ettiklerini ifade ederek:“Büyükşehir Belediyemizin ev hanımlarımıza yönelik düzenlediği bu kurs sayesinde Osmanlı’dan beri var olan bu mesleği gelecek kuşaklara aktarmakla birlikte hanım kardeşlerimizin ev ekonomilerine katkıda bulunmaları için olanak sağlıyoruz. Bu kursun düzenlenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve İş-Kur yetkililerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hem Maddi Hem Manevi Kazanç Sağlıyoruz

Maraş İşi Sim Sırma Kursu’na katılmaktan dolayı memnuniyetini ifade eden kursiyer Ayşe Akkurt: “Karaziyaret Mahallesi’nde ikamet ediyorum, ev hanımıyım. İş-Kur bana böyle bir imkan sunmuş. Evde boş oturacağıma bu kursa katılmak, maddi-manevi destek almak istedim. Birincisi, bu benim kültürümden gelen bir şey ve ben bunu benden sonraki nesle aktarmak imkanı buldum. İkincisi ise, evimin ihtiyaçlarını karşılamak, ev ekonomisine destek olmak maksadıyla katılıyorum bu kursa. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi