Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen törene, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç:”

‘’Büyükşehir İtfaiyemiz, ilimiz genelinde 29 istasyonda, ileri teknolojiye sahip 70 araç ve 443 personelle 7/24 hizmet vermektedir. Yangına ulaşım süresi, il ve ilçe merkezlerinde 3,5 dakikadır.

Ülkemizde örneği, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya’da bulunan ve 2016 Mayıs ayında, ilimizde de hizmete açtığımız Büyükşehir İtfaiye Eğitim Tesislerimizde, Türkiye Belediyeler Birliği ile iş birliği içinde, bugüne kadar, 5 dönemde, 14 ilden ve Makedonya’dan gelen 100 itfaiyeciye profesyonel itfaiyeci eğitimi verilmiş olup, iki ayda bir yeni gruplara eğitim verilmeye devam edilecektir.

Bugün, Makedonya’dan ve ülkemizin farklı illerinden gelen itfaiyeci kardeşlerimizin sertifikalarını veriyoruz. İnanıyorum ki, gerek eğitim tesislerimiz gerekse eğitmenlerimiz, yurt dışına da hitap edecek, Balkan ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen itfaiyecilere de eğitim ve hizmet sunulacaktır.

Geldiğimiz noktada, Büyükşehir İtfaiyemiz, nüfusa düşen istasyon, araç ve ekipman bakımından büyükşehirler arasında ilk 5’e girmiştir.

Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm birimlerimize olduğu gibi itfaiye teşkilatımıza da her türlü desteği vererek, çıtayı daha yukarıya taşıyacağız inşallah’’ dedi.

Programda eğitimlere katılan itfaiyecilere başarı belgeleri takdim edilirken, Makedonya İtfaiyecileri aldıkları eğitimden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederek plaket takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi