Platform Başkan Yardımcılığı Görevi Yürüten Şaban Kaptanoğlu; Mahkanlı kilimleri genellikle siyah veya beyaz zemin üzerine renkli motifler dokunmuştur. Kendi hayvancılık kültüründen elde ettikleri yün ve keçi kılından kök boyası kullanılarak yapılıyor.Türk kültürümüzün motifleri koç başı ,kıvrım ,kaz motifi ve yer tezgahlarında mahkanlı aşiretinin kadınları tarafından yapılıyor.kaybolmaya yüz tutan bu kültürün yeniden gün yüzüne çıkarılması için projelendirilip tekrar dan Şehrin kültür ve turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Platform İkinci Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Zülkadiroğlu; ''Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ Bey'e teşekkür etti. Mahkanlı Köyüne bu kilim ve halılar için gitmek istediklerini, yollarının da bir an önce yapılıp bu tarihi gün ışığına çıkartmak istediklerini dile getirdi. 



Kahramanmaraş Pazarcık Belediyesi Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ şunları söyledi;

''Bu gün Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformundan Şaban Bey ve Fatih Bey arkadaşlarımız yönetim kuruluyla birlikte pazarcık ilçemizi ve belediyemizi ziyaret ettiler. Pazarcığın özellikle kültürel ve tarih bakımından ne ğibi değerleri olduğu hakkında sohbetlerde bulunduk. Aynı zamanda köklü bir geçmişi olan Mahkanlı Köyü şimdiki adıyla Hürriyet Köyümüzün ait Mahkanlı Halıları ve kilimi hakkında görüşlerde bulunduk. Bu halı ve kilimi nasıl günümüze taşırız nasıl yeniden değerlendiririz hakkında görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Köy muhtarımız ve köydeki halı vekilim dokuyan hanım arkadaşlarımızda buraya geldiler, onlardan da bilgiler aldık. Temennimiz bu gibi kültürel değerlerimiz yok etmemek ve tekrardan dünyaya tanıtmak. Tekrardan platformumuza bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Belediyemiz adına, ilçemiz adına ne gerekirse yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum'' dedi...

Editör: Haber Merkezi