Başkan Mahçiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Öğretmenlerin, Türk toplumu nezdinde her zaman saygıyla karşılanarak baş tacı edildiğini ifade eden Mahçiçek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Mahçiçek, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Toplumlar ancak erdemli ve donanımlı nesiller sayesinde medeniyetler inşa edip, geleceğe hükmeder. Bu nesiller ise ancak bilgili, birikimli ve ahlaklı öğretmenlerle yetişir. Bu bağlamda öğretmenlerimiz, dünyanın en saygın mesleğini yerine getirmekte, yani yarınlarımızı inşa etmektedirler.  

Unutulmamalı ki; Sultan Mehmet’i “Fatih” yapan en önemli etken onu yetiştiren Akşemseddin’ler ve Molla Gürani’lerdir. Bu nedenledir ki asırlardır öğretmenlerimiz, alimlerimiz her zaman hürmet görmüş, baş tacı edilmiştir. Osmanlı’nın en azametli padişahı Yavuz Sultan Selim Han, bu anlayışla, İbn-i Kemal’in atının ayağından kaftanına sıçrayan çamuru süs ve övünme sebebi olarak görmüştür. 

Bizler yarınlarımız olan çocuklarımızı eğiten, öğreten ve terbiye eden öğretmenlerimize bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle kıymetli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi