Mehmet Akif Ersoy’un, ülkesi parçalanmak istenen bir milletin istiklal haykırışına ses olduğunu vurgulayan Başkan Mahçiçek,

“Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy gibi, pak bir ruhu, temiz bir vicdanı onun yüksek ideallerini, davasını bugün bir kez daha minnetle yâd ediyoruz. Onu hakkıyla anmak ve ona layık olmak, Akif'i düşünceleriyle, dünya görüşüyle güç karşısındaki asil duruşuyla tanımayı gerektirir.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin o dönemde içinde bulunduğu zor şartların acısını yüreğinde hissetmiş, milletin her ferdi gibi istiklal arzusuyla bir var oluş savaşı vermiştir. İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz; kaleme aldığı her dizesiyle Türk milletinin hislerine tercüman olmuş, şanlı ordumuza umut ve moral aşılamıştır.

İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanı, dün olduğu gibi bugün de milletimizin ortak sesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu, genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır. Arzu ediyoruz ki gençlerimiz, yeni neslimiz Mehmet Akif’i her yönü ile tanısın ve hiçbir zaman hafızamızdan silinmesin, unutulmasın. Büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy, geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de eserleriyle fikir dünyamızı aydınlatmaya devam edecektir” diye konuştu.

"Bir hilal uğruna güneşlerin battığı bugünlerde”, Akif'in düşünce ve uyarılarının herkes tarafından dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Hanefi Mahçiçek, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı bizlere, milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. Yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi