14 Ağustos 2001 tarihinin, Türk demokrasi tarihine, kutlu bir yürüyüşün başladığı tarih olarak, silinmeyecek şekilde yazıldığını dile getiren Başkan MAHÇİÇEK, mesajında şu ifadelere yer verdi.

Kurulduğu günden bugüne kadar hizmetin adresi olmuş AK Parti’nin, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde temellerinin, Kahramanmaraş’ta atılmış olmasının mutluluğunu ve onurunu ayrıca yaşamaktayım.

14 Ağustos 2001 yılında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bundan sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' şiarıyla yola çıkan AK Parti, 16.yılında da halka hizmetine devam etmektedir ve etmeye devam edecektir. AK Parti, ülkemizin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı, ümitlerin karardığı bir dönemde 14 Ağustos 2001 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız, halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığında Türk siyaset sahnesinde güneş gibi doğmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a milletimizin duyduğu güven, kuruluşunun ardından AK Parti’ye 16 yılda girdiği bütün seçimlerde zafer kazandırmıştır. Her zaman ve her yerde dediğimiz gibi ‘Söz Milletindir.’ Necip milletimiz AK Parti’ye olan inancını sandığa her gidişinde göstermiş, sonucu da ülkemize istikrar olarak yansımıştır.

AK Parti'nin kuruluşunun Türkiye'nin karanlıktan aydınlığa çıkışının en önemli dönüm noktası olduğunu belirten MAHÇİÇEK, AK Parti, maruz kaldığı her türlü engellemelere rağmen, yılmadan azimle ve kararlılıkla millete olan hizmet aşkıyla, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmıştır. İç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmıştır. AK Parti’nin devrim niteliğinde attığı adımlar, Türk siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır.

AK belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz. Belediyecilik hizmet kapısıdır. Biz Cumhurbaşkanımızdan böyle gördük. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurulduğu günden bugüne yılmadan, yorulmadan Millete hizmet aşkıyla başlatılan bu kutlu yürüyüşümüzün 16.kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla can-ı gönülden kutluyorum. Partimizin kuruluşundan bu güne dek gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi