Başkan Mahçiçek, kadına yönelik şiddetin arttığı şu günlerde 8 Mart’ın daha da anlamlı bir hale geldiğini ifade etti. Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Toplumu aileler, aileleri ise hiç kuşkusuz kadınlar meydana getirir. Bu boyutuyla toplumun temeline kadını koymak yanlış bir tespit sayılmaz. Ancak ne yazık ki ülkemiz özellikle son dönemde kadına yönelik şiddet olaylarının artmasına şahitlik etmektedir. Cenneti bile anaların ayakları altına seren bir inancın temsilcileri olan bizlerin yer aldığı bir toplumda, böylesine üzücü manzaraların oluşması asla kabul edilemez. Bu nedenle her ferdin kendini sorgulaması ve kadına hak ettiği değeri vermesi gerekmektedir.”

Onikişubat Belediyesi olarak her platformda kadına yönelik pozitif ayrım uyguladıklarını belirten Mahçiçek, ifadelerini şöyle tamamladı:

“Onikişubat Belediyesi olarak, her alanda olduğu gibi kadın hakları konusunda da örnek olmak istiyoruz. Bu bağlamda ilk yaptığımız işlerden birisi de belediye yönetimimizde kadına yer vermek olmuştur. Biz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da annemiz, eşimiz, evladımız, kısacası hayatımızın en vazgeçilmez unsuru olan kadına hak etmiş olduğu sevgiyi, saygıyı göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi