Başkan Mahçiçek, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında tüm öğrencilerin ve Milli Eğitim camiasının eğitim-öğretim yılının “hayırlı” olması temennisinde bulunan Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Değerli öğretmenlerimiz manevi olarak ülkemize bağlı, eğitimli, genel kültürü uluslararası düzeyde olan, tarihini bilen, mesleki becerileri yüksek olacak şekilde çocuklarımızı eğitiyor ve yetiştiriyorlar.

Eğitim, her dönemde Türkiye'nin en öncelikli meselelerinden biri olmuştur. 

Bugün de, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkanlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz. 

Geçtiğimiz yıllarda  yapılan reformlar ve yatırımlar sayesinde bugün eğitimde fiziki altyapı sorunlarını büyük ölçüde geride bıraktık. Eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu biliyoruz.  

Geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklarımızdır. “

"ÇOCUKLARIN İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM ALMASI ÖNEMLİ"

Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak da yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tüm hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Onikişubat ilçesinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerin bakım onarım, yenileme ve ilaçlama işlerinin tamamlandığını belirten Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:

“Tüm öğrencilerimizin eğitimine destek olmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı ve iyi şartlarda eğitim alması bizim için çok önemli. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız.  Şehirde dar gelirli ailelerimizin yaşadığı okullarda ‘Kitaplar devletimizden çantalar, kırtasiyeler belediyemizden’ şeklinde bir proje başlattık. O okullarda ne kadar 1. sınıfa başlayan çocuk varsa o sayıda olacak şekilde, içinde kırtasiye malzemesi, suluğu, beslenme çantası olan hediyelerimizi  her sene olduğu gibi bu sene de çocuklarımıza hediye edeceğiz. Amacımız dar gelirli ailelerinin yükünü hafifletmek ve çocuklarımızın eğitimine destek olmaktır.

Bu düşüncelerle, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı en derin duygularla selamlıyorum.”
Editör: Haber Merkezi