Onikişubat Belediyesi’nin semt iftarları, Gayberli, Barbaros, Malik Ejder ve Hacı Bayram Veli Mahallesi sakinlerinin katılımıyla Özel İdare İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 bin vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne olurken, hep birlikte iftar yapan Onikişubatlılar, Ramazan-ı Şerif’in manevi hazzını doyasıya yaşadı.

İftar programı öncesinde vatandaşlarla kucaklaşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ortaya çıkan tablo karşısında büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Mahçiçek, şöyle konuştu:
“Şu güzelliği görüyorsunuz. Bunları yaşamak lazım gerçekten, buradaki manevi hazzı, buradaki mutluluğu tatmak lazım. Bunu tadarsanız bu işi hiç bırakamazsınız. Bu kadar güzel insanlar bir arada. Ekmeğinizi paylaşıyorsunuz, yemeğinizi paylaşıyorsunuz, onlarla kucaklaşıyorsunuz. Masa masa dolaştım, tüm vatandaşlarımıza ‘hoş geldiniz’ deyip taleplerini dinledim. Gerçekten bunun manevi hazzı başka. Bu manevi hazzı hissediyorsanız, bu tabloyu bırakmanız mümkün değil. Tabi Allaha şükür Onikişubat Belediyemize karşı bir teveccüh ve muhabbette var. Ama böyle mübarek günlerde insanlarımızın bir araya gelmesi, bu manevi birliktelikleri oluşturması, bütünlüğümüze de katkı sağlayacak şeyler. Burada bakın zengin, fakir yok. Herkes eşit. Aynı sofrayı paylaşıyor. İşte bu paylaşım zaten bizim özümüzde olan bir şey. Bizim geleneksel yaşam tarzımızda da olan bir şey. İşte bunların tümünü bir araya getirip, bu güzelliği paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz.”

Kur’an-ı Kerim tilaveti, Hacıvat-Karagöz gösterileri ve ilahi dinletileri ile devam eden iftar programı, teravih namazına kadar sürdü. 





Editör: Haber Merkezi