Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) bu yolculukla birlikte rabbimizin huzuruna kabul edildiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, mesajında şunları kaydetti:

“Kandiller, gönül dünyalarımızı aydınlatan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, gerçek anlamıyla rahmet günleridir. İşte bu özel günlerden biri olan Miraç Kandiline bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm İslam Alemi’nin Miraç Kandilini tebrik ediyorum.

Hepimizin bildiği gibi, müşriklerin verdiği sıkıntılarla mücadele eden Peygamberimiz, bu gece Rabbimizin huzuruna kabul edilmiş ve Yüce Mevla’mız tarafından teskin edilmiştir. Tüm Müslümanları ebedi kurtuluşa götürecek olan pek çok lütufta, bu gecede ihsan edilmiştir.

Bizler de bu geceyi fırsat bilelim. Dualarımızda ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlığın huzuru için ve özellikle de Miraç yolculuğunun gerçekleştiği yer olan Mescidi Aksa’nın saadete kavuşması için buluşalım. Miraç Kandili tüm İslam Coğrafyasına barış ve kardeşlik getirsin. Miraç Kandilinde tüm dualarımız kabul olsun. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Miraç Kandilimizi kutluyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi