Gazetemiz sahibesi Neşe Yıldızhan ve Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci ile kahvaltıda bir araya gelen Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, özellikle genç nesili çok önemsediğini vurgulayarak: “Ülkemizin yarınları için iyi gençlerimizin çok iyi eğitim alması gerek” dedi.

Eğitimin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Mahçiçek; “Biz de belediye olarak elimizden geldiğince eğitime katkı sağlıyoruz. Belediye olarak okul ve yurtlar yaparak hizmete açtık.

Şimdi ise bilgi ve kültür evleri açılışlarımızı yapıyoruz ve devamı var. Bunların yanı sıra her fırsatta öğrencilerimizle bir araya geliyorum. Öğrencilerin bizleri arasında görmesi çok önemli. Ayrıca onlarla bir araya gelmek beni de mutlu ediyor. Onlar bizim geleceğimiz, ülkemizin geleceği, en iyi şekilde eğitim almaları gerekiyor.

Diğer yandan gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak buy yıl 27 bin kitap dağıttık, önümüzdeki yıl 37 bin kitap daha dağıtacağız. Ve öğrencilerimize kitap okuma yarışı yapıyoruz küçük ödüller takdim ederek daha da fazla okumaya özendiriyoruz” dedi.

FİLMİN GALASI TBMM’DE

Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan, adını kentin kurtuluş tarihinden alan ve çekimleri tamamlanan, başrolde Serdar Gökhan'ın oynadığı, "İstiklalden İstikbale" konulu kısa filmin galasını 12 Şubat Kurtuluş Haftasında TBMM’de yapmayı düşündüğünü söyleyen Başkan Mahçiçek: “Kahramanmaraşımızın kurtuluşunu, geleceğe dönük aydınlık yüzünü aktarmaya gayret edeceğiz. Aynı zamanda bu kısa filmin CD’sini tüm ortaokul ve liselerde dağıtacağız” dedi.

Kırsala yaptığı hizmetlerle de vatandaşın gönlünü kazanan Mahçiçek;  “81 tane köy ve belde belediyesi olan yerleşim yerimiz vardı, buralara 5,5 milyon metrekare kilit parke yol yapmışız. Devletten aldığımız paranın 3 katı hizmet yaptık. Bazen ben bile şaşırıyorum, nasıl bu kadar hızlandık.” diyerek üreten belediyecilik sergilediklerini ifade etti.

BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK ŞANS

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş için büyük şans olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek: “Şehrimiz altın çağını yaşıyor. Veysi Bey Başbakan Yardımcısı olur olmaz şehrimize bütçe aktardı. Yatırımlar ardı ardına gelecek. Bu güne kadar bakanımızın olmamasından yakıyorken, şimdi Başbakan yardımcımız var. Kıymetini bilmeliyiz” diye konuştu.

Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymalarını sağlayacak her türlü hizmeti sunmayı devam edeceklerini söyleyen Başkan Mahçiçek: “Her vatandaşın ayağına hizmet götürmek bizim vazifemiz. Makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan hizmetlerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi