Ayrıca öğrencilere Kahramanmaraş’a prestij kazandıracak EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş projesini anlatan Başkan Mahçiçek, EXPO’ların olimpiyatlar gibi uluslararası bir organizasyon olduğundan bahsetti.

EXPO 2023’ün ekonomi, politika, kültür ve sanat gibi alanlarda Kahramanmaraş’a önemli oranda değer kazandıracağını belirten Başkan Mahçiçek, EXPO’yu uzun süre emek harcayarak 65 ülkenin onayıyla almaya hak kazandıklarından bahsetti. Türkiye’de düzenlenen en büyük 2. organizasyon olan EXPO 2023’ün büyük ses getireceğini belirten Başkan Mahçiçek, yapımı Onikişubat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Rekreasyon Alan içerisinde yer alacağını söyledi.

Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliği olduğunu vurgulayan Başkan Mahçiçek EXPO 2023 ile bu eksikliği gidereceklerini ve bütün dünyaya Kahramanmaraş’ı tanıtacaklarını söyledi. EXPO 2023 ile en az 50 ülke ve en az 2 Milyon insanın Kahramanmaraş’a gelerek, 192 gün sürecek organizasyona katılacaklarını belirtti.

EXPO alanını 365 gün ayakta kalacak bir yaşam alanı haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Mahçiçek, Rekreasyon Alan içerisinde yer alacak Kristal Lagün, Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi, auqaparklar, tiyatro salonları, 284 adet hobi evleri gibi mekânlarla 365 gün kullanılabilecek bir yaşam alanı olacağını ve işletme masraflarını karşılayacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ın geleceğine damga vurmak adına böyle bir proje hayata geçirdiğini belirten Başkan Mahçiçek, bu alanla işsizlik oranını da azaltacağını söyledi. Ekonomiye 700 ile 1 Milyon dolar arası katkı sağlayacaklarını belirtirken, kentsel gelişim olarak Kahramanmaraş’ı üst düzeye taşıyacaklarını söyledi.

Konuşmasının ardından öğrencilerle tek tek ilgilenerek, sohbet eden Başkan Mahçiçek, konferans sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi