Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, inşasına başlanan yeni hizmet binası şantiyesinde incelemelerde bulundu. Etüt Plan Proje Müdürü Ömer Cihat Özkarcı ile birlikte inşaat alanını gezen Başkan Mahçiçek, firma yetkililerinden bilgiler alıp, işçilerle sohbet etti.

Onikişubat Belediyesi yeni hizmet binasının mimarisiyle, akıllı bina özellikleriyle, salonları ve sosyal donatılarıyla Kahramanmaraş’ın en mükemmel yapılarından biri olacağını ifade eden Mahçiçek, binanın 2017 yılı Ağustos ayında hizmete sunulacağını kaydetti.

Belediye binasının DSİ Lojmanları olarak kullanılan bölgeye yapıldığını belirten Mahçiçek, “Burasının karşılığında DSİ bölge müdürlüğümüze 40 tane lojman yaptık. Onları teslim ettik ve karşılığında burayı aldık. Yaklaşık 23 dönüm bir alan burası. Belediye için geniş bir alan. Bu bina bittiğinde Kahramanmaraş’a yakışır bir bina olacak inşallah. Şu anda hafriyat çekilmesi işlemleri devam ediyor. 30 bin metrekare kadar da inşaat alanımız var. İnşallah her bakımdan mükemmel bir bina olacak” diye konuştu.



Binanın mimarisinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mimarları tarafından hazırlandığını ifade eden Mahçiçek, şöyle devam etti:

“Mimarisini Cumhurbaşkanlığımızın külliyesini yapan mimar arkadaşlar hazırladılar. İnanıyorum Kahramanmaraş’a güzel bir eser kazandıracağız. Aşağı yukarı bir ay oldu yüklenici firma ile sözleşme imzalayalı. Yüklenici firmamızda Kahramanmaraşlı, bundan da oldukça mutluyuz. Çünkü memleketimizin parası, memleketimizde kalacak. Bu çalışan arkadaşlarımızda ekmek parasını buradan kazanacak. Binamızın içinde çok güzel üniteler olacak, meclis salonları, encümen salonları ve toplantı salonları gibi. Mesela 240 kişilik bir toplantı salonu olacak. Hemen her türlü sosyal donatı var. Aynı zamanda burası akıllı bina olacak. Burada kullanılan ya da yağan yağmurdan elde edeceğimiz suları bir yerde toplayacağız. O suyu bahçe sulamasında kullanacağız. Üzerinde güneş panellerimiz olacak ve bu panellerle güneş enerjisiyle elektrik üreteceğiz. İnşallah 14 ay sonrada hep beraber açılışını yapacağız. Kahramanmaraş’a, Kahramanmaraşlılara, Onikişubatlılara hizmet eder hale getireceğiz.”

Başkan Mahçiçek, daha sonra işçilerle sohbet ederek, taleplerini dinledi. 

Editör: Haber Merkezi