Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yatırım ve hizmetlerle Kahramanmaraş’ın yarınlarını daha güzel kılmaya gayret ettiklerini belirterek, “İstiklal şehri Kahramanmaraş, istikbalde de çok büyük bir memleket olacak” dedi.

Başkan Mahçiçek, yapımı tamamlanan, Suçatı Mahallesindeki Bilgi ve Kültür Evi’ni hizmete açtı. Burada mahalle sakinleriyle buluşan Başkan Mahçiçek, geride kalan 2 yıl 4 ayda birbirinden önemli projelere imza attıklarını söyledi. Onikişubat’ın her köşesini, yerel yönetim hizmetleriyle buluşturmaya gayret ettiklerini dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Geride kalan 2 sene 4 ayda emin olun ki 93 senelik cumhuriyet tarihinde yapılamayanları yaptık. Sadece Suçatı Mahallemizde 54 bin metrekare kilit parke yol yapmışız. Bunun parasal değeri bir milyon 50 bin TL. Seçimlerde geldiğimizde demiştik ki, ‘bu yavrularımız çamura basmayacak.’ Artık çamura basmıyorlar Allah’a şükür.. Şimdi bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz yapıyor, bir taraftan Onikişubat Belediyemiz yapıyor. Emin olun, böyle bir hizmet, yani köyden mahalleye dönüşen yerlere bu kadar yatırım tarihte olmadı. Muhtarlarımız burada, hepsi şahit. Büyükşehir olmamız dolayısıyla çok daha güzel, çok daha fazla hizmet almak imkanımız oldu. Dediğim gibi sadece yola harcadığımız para 1 milyon 50 bin TL. Burada 18 bin metrekare bir eksiğimiz var. Onu da bu sene yapacağız. Bu seneden sonra Suçatı Mahallemizde yol sıkıntısı kalmayacak.”


“ALLAH BU ÜLKENİN GÜZEL İNSANLARINA YARDIM EDİYOR”

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Mahçiçek, Türkiye’nin çok büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü vurguladı. “Cenabı Hak, bu ülkeye, bu ülkenin güzel insanlarına yardım ediyor” diyen Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:

“Çok tehlikeli bir felaketin eşiğinden döndük. Eğer 15 Temmuz’daki kalkışma ve ihtilal teşebbüsü başarılı olsaydı, biz bugün burada olmayacaktık. Size hizmetler de olmayacaktı. Bunu iyi bilin. Ama onların da bilmediği bir şey vardı. Bu milleti tanımıyorlardı. Bu milleti tanısalar zaten o ihtilal teşebbüsleriyle uğraşmazlardı. Bakın aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda olduğu gibi.. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda, Fransızlar Maraş’ı işgal ettiğinde Maraşlının topu tüfeği yoktu, ordusu da yoktu. Ama yüreğinde imanı vardı şükürler olsun. Bu memleketin insanları o imanla 22 gün 22 gece savaştı ve o Fransızları kovdu. O ne oldu, istiklal savaşımızın başlangıcı oldu. Yani Kahramanmaraş bir istiklal kenti Allah’a şükür.. Bir de istikbal şehri olacağız inşallah. Kahramanmaraş’ta yatırımlar çoğalacak, istihdam imkanı, iş imkanı çoğalacak. Ve istikbalde de Kahramanmaraş büyük bir memleket olacak.”


Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’in de katıldığı programda, Bilgi ve Kültür Evinin açılışı yapılarak, hizmete sunuldu. Başkan Mahçiçek ve Müftü Demir, Suçatı Mahallesine kazandırılacak caminin de temelini attı.  

 

Editör: Haber Merkezi