Gazetemiz Sahibesi Neşe Yıldızhan ve Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e ziyarette bulundular.

Başkan Mahçiçek’e, başarı dileklerinde bulunan Yıldızhan ve Fiskeci çalışmalar hakkında da bilgiler aldılar.

Hizmette başarıyı yakalamak için şart olan personel yapılanması hakkında bilgi veren Mahçiçek, belediyelerin hizmet makamı olduğunu söyledi teknik ekibin önemine dikkat çekti.

“Öncelikle kendimiz bir öz eleştiri yaparak işe başlamamız lazım” diyen Mahçiçek, açıklamasını şu şekilde sürdü: “Belediyeler yatacak yer değil. Maalesef böyle bir algı oluşmuş. Öncelikle bu algıyı ortadan kaldırmamız lazım. Belediyeler, çalışacak, üretecek, hizmet sunacak yerlerdir. Dolayısı ile hizmetin gerektirdiği sayıda personel alacağız. Özellikle de teknik eleman. Tabi ihtiyaçlar doğrultusunda. Bunun dışındaki arkadaşlarımız da verimli olabilecekleri başka alanlarda çalışacaklar.

Biz zaten bu göreve gelmeden altyapıyı hazırlamıştık. Önceliğimiz sistemi çalıştırmaktı. Sistem çalışmaya başladı. Şu an inşaat projelerini almaya başladık. Takriben de 3-4 günde çıkartıyoruz. İlerleyen günlerde bu zaman daha da aza inecek.  Süper masa sistemiyle evraklar girdiği yerden geri alınacak. Bu sistemle işler hızlanacak. Vatandaş memurları gezerek evrak aramayacak. Hatta evrakı hazır olan vatandaş aranacak evrakı teslim edilecek.”  


Hizmet kalitesinin yanı sıra farkındalık yaratacaklarını söyleyen Mahçiçek; “Bu farkındalığı yaratmak içinde önce vatandaşımıza güler yüzlü hizmeti sunacağız. Bu çok önemli.  Yani vatandaşımızla belediye arasında uçurum olmayacak.

Diğer yandan, çalışan arkadaşlarımızın da her zaman iyi ve kötü gününde yanında olacağız. Bildiğiniz gibi göreve gelir gelmez sosyal denge sözleşmesini imzaladım. Emekleri karşılıksız kalmayacak. Benim arkadaşlarımda özverili bir çalışacak ve böylelikle vatandaşımıza en üst seviyede hizmeti sunacağız” dedi.  

HİZMETE UZAK MESAFELERDEN BAŞLAYACAĞIZ

Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne geçen köylerin, hizmet bakımından çok gerilerde olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, bu yüzden hizmete uzak mesafelerden başlayacaklarını söyledi.

Mahçiçek; “Mümkün mertebe hizmete uzak mesafelerden başlayalım dedik. Çünkü o uzak mesafeler hizmeti en az alan mahallelerimiz. Yani artık köy yok. İşin doğrusu oradaki vatandaşlarımız öncelikle su ve yol problemlerinin çözülmesini istiyorlar. Biz de buna öncelik vereceğiz. Uzun yıllar bu hizmetleri alamamışlar. Ölçümleri yaptık. En yakın zamanda 15-20 gün içerisinde ihalelerini yapıp, yol yapımına başlayacağız.  Vatandaşımızı çamura bastırmayacağız. 40 senede yapılamayan işi 40 günde yapacağız” diye konuştu.  

ILICA BİZİM AYNAMIZ

Ilıca’yı hak ettiği konuma getireceklerini ifade eden Mahçiçek;  “Ilıca bizim aynamız. Öncelikle oradaki sistemi daha sağlıklı çalıştıracağız. Özel sektör hizmeti daha kaliteli sunacak. Çünkü oradan para kazanacak. Bizlerde belediye olarak altyapı hizmetlerini sağlayacağız. Zaten hemen bir dinlenme parkı yapmaya başladık.

Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber, oradaki arsalarımızı yap, işlet, devret modeliyle yeniden düzenleyeceğiz. Tabi imar planını da yeniden ele alıp çarpık yapılaşmaya fırsat vermeyeceğiz. Estetik olarak daha güzel binalar olacak. Gerekirse bina yapacak arkadaşlarımıza devletin kaynaklarından, imkânlar dâhilinde destek sağlayacağız. Turizm yatırımcılarını çekmeye çalışacağız” dedi.


Bir fizik tedavi merkezi kurulacak mı? Sorusuna ise; Başkan Mahçiçek şu şekilde yanıt verdi: “Tesislerin gelişmesi, bölgenin kalkınmasını beraberinde getirecek. Biz gerekli alt yapıyı sağlayacağız, turizm yatırımcılarını bölgeye çekeceğiz. Dolaysı ile fizik tedavi merkezi içinde şartlar oluşmuş olacak. Biz bu aşamada ihaleyi yaptığımız arkadaşlarla fizik tedavi ünitesi olarak kullanılacak alanları yeniden değerlendirerek konuşacağız. Az önce söylediğim gibi Ilıca bizim aynamız, hak ettiği yere gelecek.”

BEKLENEN BÜTÇE GELMEDİ

Bütçenin beklenen rakamın altında gelmesi konusunda da bilgi veren Mahçiçek; “Bütçemiz beklediğimiz rakamın yarısı kadar gelmesi elbette bizi etkiledi. Önemli gelirlerimizden biri olan emlak gelirleri de bu yılsonuna kadar büyükşehirde.  Bu sene o gelirimizde olmayacak. Ama kaynak bulacağız, kimsenin endişesi olmasın. Bu bütçe bu yıl istediğimiz gibi gerçekleşmeyecek olabilir ama önümüzdeki yıl çok çok üstünde olacak. Dolayısı ile hizmetimizde aksama olamayacak” dedi.

MUHTARLARLA İSTİŞARE

Mahçiçek, hizmet için bütün kurumlarla ve muhtarlarla istişare içinde olacaklarını önemle vurguladı ve Salı günü ilçenin bütün muhtarlarıyla bir araya geleceklerinin haberini verdi.

Mahçiçek; “Bizim bölgemizdeki bütün muhtar arkadaşlarımızı toplayacağız. “Hangi Hizmeti Hangi Belediyemizden Alacağız” adı altında bir kitapçık bastırdık. Bunları Muhtarlarımıza dağıtacağız. Böylelikle muhtarlarımız, hangi konuda hangi belediyemizin kapısını çalacak, konu hakkında bilgi sahibi olacak.  Böylelikle hangi hizmete ihtiyacı varsa ilgili belediyeye müracaat edecek.

Ancak bunu sadece onlara bırakmayacağız. Tabi bu kitapçığı çoğaltıp, vatandaşlarımıza da dağıtacağız. Vatandaşımızda bilecek. Aynı zamanda hizmet alacağı kurumun telefon numaralarını ekledik. Telefonla da, İnternet yoluyla da ulaşacaklar” dedi.

Mahçiçek; “Vatandaşımız belediyemizden gerek sosyal, gerekse de teknik anlamda en üst seviyede hizmet alacak. Bizim görevimiz bu” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi