“ Öncelikle bilmemiz gereken şudur ki; En büyük engel sevgisizliktir. Engelli kardeşlerimize karşı her zaman sorumluluk almalı, destek vermeli ve saygı göstermeliyiz. Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi olarak, engelli vatandaşlar için her geçen gün onların gelişimine katkı sağlayacak yeni projeler gerçekleştiriyoruz. Bunlara örnekler verecek olursak görme engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak adına asansör, hissedilebilir yürüme yolları ve belediye binası içinde bir de süper hizmet masası bulunduruyoruz.

Ayrıca engelleri aşan proje olarak değerlendirdiğimiz DOKMER( Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) ile de down sendromlu çocuklarımıza eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda faydalanabilecekleri, bir mekân inşa ediyoruz.

Bunun yanında KIYAM ( Kısa Süreli Yaşam Merkezi) ile engelli bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, çeşitli aktivitelere dâhil olabilecekleri bir alan inşa ediyoruz.

Bugün sağlıklı olabiliriz ama yarın hepimiz birer engelli adayıyız. Bu hassasiyetle, empati kurarak hareket etmeli, bu bağlamda sorumluluk anlayışını benimsemeliyiz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı engellilere karşı duyarlı ve hassas olmaya davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi