Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ulaştırma çalıştayının çok verimli ve gerçekçi bir çalışma olduğunu söyledi.

Başkan Mahçiçek, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleriyle gerçekleştirilen ulaştırma çalıştayını değerlendirdi. Çalıştayda Kahramanmaraş’ın ulaşımla ilgili beklentilerinin gerek masa başı gerekse de alan boyutuyla ele alındığını ifade eden Mahçiçek, ortaya çıkan tablonun gelecek için ümit verici olduğunu kaydetti.

Bakan Elvan’ın ziyaretinin ilk adımından itibaren Kahramanmaraş için kazanımlar elde edildiğini dile getiren Mahçiçek, “Dikkat ederseniz 2 yılda 2 çalıştay düzenlendi Kahramanmaraş’ta. Sayın Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal Beyin davetleriyle Ulaştırma Bakanımız Kahramanmaraş’a geldi. Bu defa benim kanaatim çok gerçekçi bir çalışma gerçekleştirildi. Planlamada bir projenin 2 boyutu vardır. Bir masa başı boyutu bir de alan boyutu. Dolayısıyla bu çalıştayda masada yapılan çalışmalar alanda kontrol edildi. Eksiklikler kontrol edildi. Bu bağlamda sayın Bakanımız Kahramanmaraş’ın ulaşım sektörüyle ilgili gerçekten çok ciddi müjdeler verdi” diye konuştu.


Bakan Elvan ve Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin’le birlikte Devlet Planlama Teşkilatı’nda beraber görev yaptıklarını anımsatan Mahçiçek, şöyle devam etti:

“Sayın Bakanımız bizim planlamada birlikte çalıştığımız arkadaşımız. Aynı zamanda müsteşarı Feridun Bilgin Bey de çok yakın arkadaşımız. Daha önce biz de kendilerine bunları intikal ettirmiştik. Bu çalışmalarda da kendileriyle beraber olduk. Hemen havaalanında ilk olarak havaalanımızın eksikliklerini tespit ettik. Kendileri de sizlerin huzurunda bu yolcu terminalinin Kahramanmaraş’a yakışmadığını ifade etti. Doğrusu gerçekten yolcu terminalinin de Kahramanmaraş’a yakışır bir tarafı yok. O terminalin 2015 programına alınacağını ve 1,5 yıl içerisinde de Kahramanmaraş’a yakışır bir terminal binası yapılacağını söyledi. Bu gerçekten güzel bir gelişmeydi. Çünkü o binalardan sonra Kahramanmaraş havaalanı değil, havalimanı haline gelecek ve uluslararası uçuşlarımız da olacak. Uluslararası uçuşlar için de bir gümrük konması gerekiyor ve o da çok kolay.  Böylece Kahramanmaraşlılar artık sadece yurt için de değil yurt dışına da seyahat imkanları oluşacak. Bir taraftan işadamlarımız, bir taraftan hacca umreye giden vatandaşlarımız, memleketinden binecekler ve yolculuklarını daha rahat yapacaklar.”

“ILICA YOLUNU GÜNDEME GETİRDİK”

Karayolu ulaşımıyla ilgili ele alınan konulara da değinen Mahçiçek, Güneydoğu, İç Anadolu ve Karadeniz ile Akdeniz’i birbirine bağlaması açısından büyük önem taşıyan Göksun-Kahramanmaraş yolunun 2016’da bitirilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Bunun yanında Ilıca yolunu da gündeme getirdiklerini işaret eden Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:


“Kahramanmaraş-Göksun yolunu yaptığınızda bütün trafik hem Karadeniz’e hem İç Anadolu’ya buradan akacak. Dolayısıyla bu yol nedeniyle kentimizin çok ciddi kazanımları olacak. Bu yol için de alanı gezdik gördük. Eksiklikleri görüldü, tespit edildi. Bu yolu 2016’da bitireceklerini vaat ettiler, söylediler. Bu da gerçekçi bir söylemdi. Tabi bizim bölgemizi ilgilendiren bir yolumuz vardı ve biz de ılıca yolumuzu gündeme getirdik. Bu yolla ilgili çalışmaları da hemen başlatacaklarını ve yapım işine de hemen başlayacaklarını ifade ettiler. Tabi bizim bölgemiz dışında bir de Çağlayancerit yolu Bakanımıza aktarıldı. Burada da proje eksiklikleri olduğu tespit edildi. Güzergah değişikliği yapacaklar ve gelecek yıl programa koyacaklar. Dolayısıyla ulaşım sektörü bakımından çok verimli bir çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışmanın gerçekleştirilmesinde sayın milletvekillerimize başta Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyemizin, il başkanlığımızın gayretleri oldu. Ben emeği olan bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Zaten yapılması gereken de bu. Böyle çalışmalarla sonuç alınacaktır çünkü. Sonuç almak için bu kabil yerinde incelemeler yaparak eksikleri göreceksiniz ve ona göre çalışmalar yapacaksınız. Ve bunlarda yapıldı. Bence belki de bu güne kadar ulaşım alanında yapılan en güzel, en verimli çalışmaydı.” 

Editör: Haber Merkezi