Kahramanmaraş Gazetesi, www.kahramanmarasgazetesi.com.tr haber merkezini ziyaret ederek, Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan, Gazeteci Niyazi Kara, Muhammed Özer, Mücahit Yolcu ile bir süre sohbet etti.
   
Belediye çalışanlarına 60 TL Kurbanlık parası yardımı yaptığı için, yasal olmasına rağmen o dönem Refah Partisine karşı olan hakim ve savcıların sürekli dava açarak kendini çalıştırmak istemediklerini ve mahkemeye gidip gelmenin ne olduğunu biliyorum diyen Başkan Hanefi Mahçiçek: “ Onikişubat Belediye Hizmet Binası ihalesi kamu ihale kurumu tarafından yapıldı.. ihaleyi alamayan firma mahkemeye verdi.. Yargıtay Mahkemeyi ret etti.. biz de inşaat’a başladık, işi alan firma ve yüklenici firmaya yer teslimini yaptık.. inşaat hızla yürürken, başka bir mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı..
   
Bunun mantığını anlamak mümkün değil, yargı sonucunu bekliyoruz inşallah kısa zamanda çıkarda, söz verdiğimiz sürede inşaatı bitiriz..
   


Başkan Mahçiçek: “ Bakın Kullar tatlara asfalt yaptım, mahkemeye verildim, Ekinözü ilçesi ve köy yollarına asfalt yaptım mahkemeye verildim, bağ yollarına asfalt yaptım mahkemeye verildim..
   
Refah partili belediye başkanı olmak suç sayılan dönemde belediye başkanlığı yaptım, daha sonra Ak Parti’ye geçtik 2002 seçimleri öncesini hatırlayın bir gurup gazeteler bize saldırıyordu.. Recep Tayyip Erdoğan bulvarı ismini verdiğimiz için bile ağır ceza da yargılandığımız o karanlık dönemi hatırlamak istemiyorum..
   
Mahkemeye gitmek zordur, özellikle haksız yere mahkemeye gitmek daha da zor bu sebeple mahkeme acısı nedir ben iyi bilirim..” dedi.

YASAL DÜZENLEME YAPILMALI
Kahramanmaraş hava alanı ihalesini alan firma ile 2. Olan firmanın da mahkemelik olduğu neticede zararı Kahramanmaraş’ın gördüğünün belirtilmesi üzerine Başkan Hanefi Mahçiçek, “Bir ihale yapılıyor, ikinci veya 3. Olan firma mahkemeye gidiyor, bu konuda yasal bir düzenleme yapılarak mahkeme yolu kapanmalıdır..
     
İslam ülkeleri lider ağabey olarak Türkiye’yi görüyor, bizim ise bir dakika duracak zamanımız yok, Güçlü ekonomi , güçlü Türkiye gerekiyor..
   
15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemizde bir duraklama oldu.. bugünden sonra koşarak işe dört elle sarılmamız gerekiyor ama bu mahkemelerinde bitmesini bekliyoruz, bu sebeple bir yasal düzenleme olmasını çok iyi olacaktır,” dedi..
   
Kahramanmaraş ve Türkiye meseleleri üzerine sohbet ettiğimiz Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “ iyi olacak inşallah bizler geleceğe umutla bekıyoruz, Türkiye eski Türkiye değil, Darbeye rağmen büyük açılışlar yapıyoruz, yeni temeller atıyoruz, Başkomutanımız sağlam milletimiz arkasında duruyor bu çok önemli..” diye konuştu..
Editör: Haber Merkezi