Onikişubat Belediyesi tarafından apartman ve sitelerde yaşayan vatandaşlar arasındaki komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla başlatılan kahvaltı programları devam ediyor.



Bu kapsamda Pazar sabahı Seyirtepe Sitesi’nde kahvaltı programı düzenlendi. Sitede yaşayan vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda, vatandaşlarla kucaklaşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, komşuluk ilişkilerinin önemine değindi.
“Amacımız çok değer verdiğimiz komşuluk münasebetlerimizin yeniden gelişmesine katkı sunmak” diyen Başkan Mahçiçek şunları söyledi:

“Esas olan sizlerle soframızı ekmeğimizi paylaşmak. Bu apartman hayatı maalesef bizim bir takım değerlerimizi alıp götürüyor. Biz çocukken bizim annemiz komşusuna bir tabak yemek verirdi. Onlarda bize bir tabak yemek verirdi. Bunun sonunda etli yemek yapmayan etli yemek yerdi, etli yemek yapan etsiz yemek yerdi. Yani soframızı paylaşırdık. Bir çarşıya gidecek olsa çocuklarını komşusuna bırakırdı. Maalesef bu kabil özelliklerimizi bir miktar kaybettik. Aynı apartmanda neredeyse kapı komşularımızı tanımaz hale geldik. Bunlar bizim gibi güzel bir millet için uygun olmayan şeylerdi. İşte bu ilişkileri güçlendirmek için sizlerle buluşmaya ve soframızı paylaşmaya gayret ediyoruz.” 



“TÜRKİYE DİZ ÇÖKSEYDİ, BÜTÜN İSLAM COĞRAFYASI DİZ ÇÖKECEKTİ”
Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Gerçekten bu millet büyük bir millet. Milli gelirine baktığınız zaman dünyada, Müslüman olsun veya olmasın mazlumlara, fakir ve fukaraya en çok yardım eden ülke Türkiye. Bundan 15 sene önce 500 bin doları bulamazdık. Akşam Cumhurbaşkanımızda açıkladı Merkez Bankamızın kasasında 125 milyar dolarımız var. Görüyorsunuz Türkiye bir ihtilal ortamından geçti ama ekonomisinde bir sıkıntı olmadı Allah’a şükür. Çok önemli günlerden geçtik. Maalesef ordumuzun içine girmiş, şerefli askerlerimizin elbisesini çalmış bir güruh, memleketi batırma noktasına gelmişti. Ama bu millet aynı istiklal savaşında olduğu gibi silahı kurşunu olmadan bayrağını sırtına bağladı ve bunu önledi. TRT’yi zapt eden askerlerden TRT’yi geri aldı. Genelkurmayı zapt edenlerden geri aldı. Demek ki bu millet büyük bir millet. Bu milleti yıkmak, alaşağı etmek kolay değil.”



Türkiye’nin çökertilmesi halinde bütün İslam coğrafyasının da zarar göreceğini işaret eden Mahçiçek, “İşin önemli tarafı nedir biliyor musunuz? Biraz önce dedim ya bu ülke dünyada mazlumlara en çok yardım eden ülke. Eğer bu ülke çökertilmiş olsaydı, Myanmar’daki Müslümanlarda diz çöktürülmüş olacaktı, Filistin’deki Müslümanlarda diz çökmüş olacaktı. Bu ülke düşmüş olsaydı Halep’te düşmüş olacaktı, Şam’da düşmüş olacaktı. Belki biz günün akışında bunların farkına varmadık. Ama bu çok önemli bir noktaydı. Ama bu millet başta Cumhurbaşkanımızın koordinesinde büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. Biz de Allah için samimi olarak bu millete ne yapsak az. Gecemizi gündüzümüze katıp hizmet ediyoruz. 2 sene öncesine göre Onikişubat çok farklı. Daha da güzel olacak. Sizlere daha yaşanabilir bir atmosfer oluşturmak için bütün gayreti göstererek çalışacağız” diye konuştu.



Başkan Mahçiçek, daha sonra vatandaşlarla bol bol sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkan Yardımcıları, Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Burhanettin Türkkahraman, Havva Ece Saygaz ve AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil’in de katıldığı programda, çocuklara Onikişubat Belediyesi tarafından Türk Bayrakları hediye edildi. 
Editör: Haber Merkezi