Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, kaymakamlık toplantı salonundaki programda yaptığı konuşmada, imar barışıyla Türkiye'de yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısının son bulabileceğini söyledi.

  Afşin'de de imar sıkıntısından dolayı birçok elektrik ve su abonesi olmayan konut bulunduğunu dile getiren Budan, "Devletimizin çıkardığı imar barışı yasası ile vatandaşlarımız, imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle imar sorununu çözebilecek." dedi.

  Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Bahattin Sayıl da imar barışıyla vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırıp, imara aykırı, ruhsatsız yapılara kayıt altına alarak yasallık kazandırıldığını söyledi.

  31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılan tüm yapıların imar barışı kapsamında olduğunu ifade eden Sayıl, yasadan sadece başkasına ait taşınmalar ve hazineye ait sosyal donatı alanı olarak ayrılan arsalara yapılan yapıların yararlanamayacağına değindi.

  İmar barışından faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlanabileceğini ifade eden Sayıl, haziran ayı içerisinde başlayan başvuru süresinin 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

Toplantı, muhtarların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi