Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih KILIÇARSLAN’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere , Andırın Dernek Başkanı Hamdi ÇAM, Küçüktatlar Dernek Başkanı Mehmet BAREL, Elmuhay Vakfı Başkan Yardımcısı Uğur YİNANÇ, Başakşehir Kardeşlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erhan YILMAZ ile konuya ilgi duyan çok sayıda hemşehrilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasında Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ, Nisan ayı etkinliklerimiz içerisinde derneğimizde çok güzel bir Kutlu Doğum Proğramı gerçekleştirdik. Bu proğramı tamamen geleceğimizin teminatı gençlerimiz hazırladı ve sundu. Gördük ki gençleri nereye yönlendirir isek, onlar oraya yöneliyorlar. Onları yönlendiren ailenin dışında, okul, arkadaş ortamı, mahalle gibi bir çok faktör var. Yönlendirme iyi ise sıkıntı yok, ama kötü ise çok uyanık olmamız, takip etmemiz gerekiyor.Bugün de İnşaallah burada kendisine madde bağımlılığı ile mücadeleyi misyon edinmiş ,konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanmış güzel bir seminer izleyeceğiz. Bu projemizin gerçekleşmesi için davetimizi kırmayarak gelen başta Bay-Der Yönetim Kuruluna, Koordinatör Regaip bey’e, Uzmanımız Fatih Bey’e ve istifadeli bir seminer dinlemek için değer verip gelen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.

Bay-Der Yönetim Kurulu Üyesi , Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih KILIÇARSLAN ise konuşmasına, öncelikle Afşinder’i duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Günümüzde bu tarzda sivil toplum kuruluşları az sayıda. Bağımlılık bir hastalıktır, birçok etkenleri vardır. Madde bağımlılığı yaşı son yıllarda 12 yaşına kadar düştü, bağımlılıktan ölen sayısı 2014 yılında 648 kişiye ulaştı. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bir defa denemekten bir şey olmaz, benim çocuğum yapmaz, benim çocuğum bağımlı olmaz ASLA dememek gerekir. Böyle bir durum tespitin de hemen destek alınmalıdır. Bağımlılıktan korunmak için en önemli çözüm Aile içerisinde SEVGİ yi hakim kılmak ve çocuklar için iyi örnek model oluşturmaktır, dedi. Seminer süresince slaytlar eşliğin de örneklerle destekledi.

Proğram sonunda günün anısına, Bay-Der Yönetim Kurulu Üyesi Fatih KILIÇARSLAN’a ,  sunumlarından dolayı Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ Plaket takdim etti. Fatih KILIÇARSLAN ise böyle önemli ve hassas konularda duyarlı davranarak, örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğundan dolayı AFŞİNDER ‘e Bay-Der Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal ÖZSOY  imzası ile Teşekkür Belgesi takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi