Kamp etkinliğine Kahramanmaraş Onikşubat İlçesi Albayrak İlkokulu 4G sınıfı öğrencileri, Dilek Yiğit ATCI’ öğretmenleri nezaretinde katıldılar.

Kampın ilk günü öğrencilere bilinçli tüketici olma, tarladan sofraya gelen gıdaların nasıl üretildikleri hakkında bilgiler verildi. Sebze seraları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çiçek serası gezdirilerek, TEMA vakfı ziyaret edildi. TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman AKBOLAT tarafından TEMA Vakfının çalışmaları hakkında çocuklara bilgi verilerek vakıf bahçesi gezdirildi.

Öğleden sonra kamp alanında çocuklara kekik ve biber fideleri diktirilerek, fide yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

Birçok zirai konularda bilgilendirilen öğrenciler kampın ikinci gününde 

Tekir Alabalık tesisleri götürülerek su ürünleri yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle, kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükselterek bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak, çevresel sürdürülebilirliğin de sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla teknik personellerimizce öğrencilere bilgiler verildi.

Ayrıca öğrencilere teknik elemanlarımızdan Laika KAYA’ tarafından makrome yapımı öğretildi.

Albayrak ilkokulu Öğretmeni Dilek Yiğit ATCI;  Lider çocuk tarım kampı süresince çocuklarımıza çevreye ve doğaya karşı farkındalık oluştu. Doğa ve bitkilerle olan sevgilerini perçinlediğini düşünüyorum diyerek emeği geçenlerden teşekkür ediyorum dedi.

Okul müdürü İsa YILDIZ; lider çocuk tarım kampı kapsamında öğrencilere küçük yaşta doğa bilinci ve çevre farkındalığı oluşturmuştur diyerek, projenin gerçekten amacına ulaştığının inancındayım diyen YILDIZ emeği geçen en başta İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teşekkür ederim dedi.

Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet KORLAELÇİ; çocuklarımıza üç gün gibi kısa bir sürede olsa toprakla bitki ile hem hal olması noktasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Kampın üçüncü günü gerçekleştirilen katılım sertifikası töreninde konuşma yapan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet KOCABAŞ; lider çocuk tarım kampı uygulaması ile öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak ve 2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle öğrencilere teknik elemanlarımızca bakliyatlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı’ dedi.

Belge törenine konuşmacıların yansıra Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ, Albayrak İlkokulu Müdür Yardımcıları, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Lider çocuk Tarım Kampı ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU 3 yıldır ilköğretim çağındaki çocukları doğayla, çevreyle buluşturmak, tarımı anlatmak amacıyla Tarım Kampı uygulamasını yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza gerek bitkisel gerekse hayvansal üretimin nasıl gerçekleştiğini, yediğimiz ürünlerin nasıl elde edildiğini anlatıyoruz. Sürdürülebilir tarımın, doğayla, çevreyle dost bir uygulamanın nasıl yapılabileceğini göstermek, çocukların tarıma ilgisini sağlamak amacıyla ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine yönelik Lider Çocuk tarım Kampı düzenlemekteyiz. İlerleyen yıllarda kampımız devam edecektir’.Dedi.

Program katılım sertifikalarının takdimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi