Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK), gençlerin akademik, sosyal-kültürel, milli ve manevi gelişimleri için de her türlü imkan ve fırsatı sunmak için çeşitli sosyal aktiviteler yapmayı sürdürüyor. KYK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen ‘Şiirin gölgesinde türküler’ programına KYK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci, Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, Kurum Müdürleri ile çok sayıda gençlerin yanı sıra vatandaşlarda katıldı. 



Programın  açılış konuşmasını yapan KYK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Öztürk, “Asırlarca dünya milletleri arasında itibarlı ve güçlü bir millet olarak yaşamamızı, milli ve manevi değerlerimizin üstünlüğüne borçlu olduğumuzu ifade ederek Öztürk ‘’ Gençler vatanımızın her tarafı güzel ama Kahramanmaraş’ta okumak için burayı tercih eden, Türkiye’nin her yerinden buraya gelen gençlerimiz var. Türkiye’nin her yeri bizim vatanımız. Kredi Yurtlar kurumunda kalan gençlerimizin biz taraf olmasını istiyoruz. Her zaman Devletinin taraflarındalar zaten hiçbir kimse kendi şahsi ya da cemaati ve kurumsal her han gibi bir şekilde kendi tarafına alamazlar. Biz Gençlerimizle birlikte her zaman Devletimizin tarafındayız. Devlet denildiği zaman Akan sular durur Bir ailenin en büyük teminatı iyi yetiştirilmiş bir evlat olduğu gibi, bir milletin de en büyük teminatı iyi yetişmiş gençlerdir. Bunun için gençlerimizin yetişmesi hususunda, her türlü fedakârlığı bütün maddi ve manevi gücümüzü kullanmayı en büyük vazife kabul etmekteyiz" dedi. 



KYK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, program sonunda Talha Bora Öğe’ye, Çiçek hediye etti. Türkülerin hikâyelerini müzikal bir tarzda sunan Radyo Programcısı- Yazar Talha Bora Öge de gençlere kitap hediye etti. 



Haber /İsmail Bozdoğan

Editör: Haber Merkezi