Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren halk kütüphanelerinde görev yapan personellere kütüphane üzerine eğitimler verildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine Bornova İlçe Kütüphane Müdürü ve Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Başkanı Asuman Nesibe Gök ile Atılım Üniversitesi Kütüphane Müdür Yardımcısı Osman Kutlu konuşmacı olarak katıldı.

Eğitimler İki Oturumda Gerçekleştirildi

Eğitim seminerinin ilk oturumunda Bornova İlçe Kütüphane Müdürü ve Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Başkanı Asuman Nesibe Gök; ‘Bilgi ve Belge Yönetimi ve Kütüphane’, ‘Kütüphaneyi Oluşturan 5 Temel Unsurlar’ konularında eğitim verdi.

Seminerin ikinci oturumunda ise Atılım Üniversitesi Kütüphane Müdür Yardımcısı Bilgi ve Belge Uzmanı Osman Kutlu; ‘Kent Arşiv ve Müzeleri Misyon ve Politikaları’, ‘İçerik Yönetimi (Sınıflama) Erişim ve Tanıtım’, Arşiv ve Müzelerde; Dijital Koleksiyon Yönetimi Yapay Zeka Veritabanlı Otomasyon Sistemi’ konularında eğitimler verdi.

Kütüphane personellerinin sorularının da cevaplandırılarak atölye çalışmalarının da yapıldığı seminerinin sonunda konuşmacılara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verilerek teşekkür edildi.

Editör: Haber Merkezi