Türkoğlu Belediyesi katkılarıyla, Mustafa Okumuş ve Mehmet Temizdemir tarafından Piazza AVM’de “Kuşlarla Çırpınan Göl ” isimli Gavur Gölünü anlatan resim sergisi 27 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Resim sergisi açılış töreninde konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Resim sergisinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Ayrıca Amcam Mustafa Okumuş’a teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlığına başladığımdan günden bu yana gavur gölü çalışmaları devam ediyor.Gavur gölünün yaşaması gerekiyor, doğa harikası bu göl 1960’lardan beri 350 çeşit kuşun bulunduğu sadece kuş değil, balık çeşitleriyle de zengin bir kültüre sahiptir. 70-80 bin dönüm kuş cenneti alanın tamamı olmasa bile bir çok alanda doğa güzelliklerin yaşatılmasından yanayız. Belediyeler sadece 100 dönümlük bir göl yaptığı zaman trilyonlarca para harcıyor.75 bin dönümlük araziden Allah ü Tealla güzel bir doğa cenneti oluşturmuş. Ancak insan eliyle yok edilmiş inşallah hükumetimizin ve vekillerimizin sayesinde bu gölü canlandırırız. Bu vesile ile sergimize gelen değerli ziyaretçilerimize ve basın yayın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. 



Daha sonra Mehmet Temizdemir ise; Gavur Gölünde, her yıl kamışları kestiğimizden suyu azalttığımızda hayvanlarımız gerekli ortamı bulamadığından her canlı bizden daha çok mücadele ediyor. Aslında bir bölümde gavur gölünün doğal hayatı devam ederken tarıma da faydası çok olacak yaklaşık 15 yıldan beri ben buraya sürekli gidiyorum elimdeki belgeleri insanlara karşılaştığım kuş türlerini sunmak istiyorum. Umarım bu göl faaliyete geçer çocuklarımıza anlatılır spor yapılabilir, Kuş gözettim yerleri olabilir bizim bu programı ortaya koymamızda ki en büyük sebeplerden bir tanesi Mustafa Okumuş hocamın çocukluğunun burada geçmesi ve gölü çok iyi tanıyor olmasıdır. Biz bu vesile ile Başta Türkoğlu Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,diyerek konuştu.



Açılış ile birlikte yoğun ziyaretçi akınına uğrayan resim sergisi 27 Mayıs tarihine kadar Piazza AVM’de sergilenmeye devam edecektir.
Editör: Haber Merkezi