Kadın girişimci Pınar Yüzbaşıoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan SIRADIŞI, 2 yıla yakın süredir Kahramanmaraş gündeminin nabzını tutuyor. İçerisinde magazinsel ve bilimsel yazıları da herkesin dikkatini çekiyor.

Umuma açık her olan her alanda, hemen hemen bir çok kafenin raflarında yada masalarında bulabileceğiniz Sıradışı dergisi, okuduğunuzda sizleri içine sürükleyerek, keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor.

Özel röportajları sayesinde ünlü kişilerin bilinmeyen yönleri, Kahramanmaraş'ın da saklı kalmış cennetleri Dünya'ya tanıtılıyor. Salgın hastalık sürecinde çıkacak olan beşinci sayı da sizleri büyük sürprizler bekliyor.

Derginin yayınlanmasına çok kısa bir süre kalırken, yayın sahibi ve başarılı iş kadını Pınar Yüzbaşıoğlu, içerikle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Dergi çalışmalarına ilk olarak sadece Kahramanmaraş'ın tanıtımını yapmak için başladıklarını belirten Yüzbaşıoğlu, zaman içerisinde her kesimden kendilerine destek bulduklarını ve kentin bütün güzelliklerini öne çıkartma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

SIRADIŞI İNSANLARLA RÖPORTAJLAR

Yüzbaşıoğlu, emeği geçen, arka planda desteği olan bir çok kişinin de olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu sayımızla birlikte yaklaşık 2 yıl olacak. Her sayımızda yeni içerikler, yeni tasarımlar ve sürpriz isimlerin röportajlarına yer veriyoruz. Özellikle Kahramanmaraş'a gelen, buranın havasını alan, yemeğini yiyen ünlülerle görüşüyoruz ve içerikte yer veriyoruz ki, yaşadıklarını anlatınca başkalarına da ilham olsunlar. Yayınladığımız sayılarımızda da biz bunun etkisini gördük."

Herkesi çok özel bir sayının ve büyük sürprizlerin beklediğini anlatan Yüzbaşıoğlu, bu sayının herkesin ilgisini çekeceğini sözlerine ekledi.

Sıradışı'nın süreci ve içeriği 

Derginin ilk sayısı 2019 yılı Ocak ayında çıktı. Kapağında da Nazlı Ceylan tasarımlarıyla Ramada Otel'de podyuma çıkan ünlü manken Özge Ulusoy yer aldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'ndan bir çok isminde yer aldığı ilk sayı da, iş dünyasından tanınan iş insanları, şehre değer katanlar, kentin turistik bölgeleri ve bilinmeyen adreslerin tanıtımı yapıldı.

Kısa süre içerisinde binlerce kişiye ulaşan dergi, Kahramanmaraş'ta bir çok kişinin masasında ki yerini aldı.

Büyük beğeni toplayınca, bir an önce başlanılan ikinci sayı hazırlıkları da, Kahramanmaraş'ın milli mücadelesi ve kurtuluşunun 99'ncu yıl dönümünde çıktı. Burada her yıl 12 Şubat'ın nasıl yaşatıldığı, yapılan etkinliklerin neler olduğu Mart 2019 sayısında anlatıldı.

Ünlü oyunca Gaye Turgut Evin ile "Kadın gayrete aşıktır" sloganıyla yapılan röportaj da büyük beğeni topladı. İçerisinde EXPO 2023, Doğa Harikası Başkonuş, Türkoğlu'nun Sıradaşı Başkanı Osman Okumuş, Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu gibi içerikler de kendine yer buldu.

Eylül sayısının da en büyük özelliği derginin iki dilde yayınlanması oldu. Dondurma Festivallerine ithafen, dergi kapağında elinde dondurma olan bir kadın gülümserken poz verdi. Sayının hashtagı ise #Sıradışıdondurmaye olarak çıktı. Germenica Antik Kenti, Ünlülerin gözdesi Başkonuş, Cazibe merkezi Türkoğlu, Onikişubat'ın EXPO 2023'ü, İskur Group'un Tektil Gözdesi olması öne çıktı.

Sayı, Kahramanmaraş'ın İzmir'de onur konuğu olduğu İzmir enternasyonel fuarında ücretsiz olarak dağıtıldı ve binlerce yabancı kişiye ulaştı. 

Milli mücadelenin 100'üncü yıl dönümünde çok özel röportajlar birbiri ardında geldi. Kapak için Ali Tufan Kıraç, herkesin bildiği adıyla sanatçı Kıraç, poz verdi. Özel röportajlar içerisinde bilimsel makaleler, bireysel gelişime rehber olacak yazılar yayınlandı. En önemlisi de Akdeniz'in incisi Yedikuyular Kayak Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

Bir süredir hazırlıkların devam ettiği derginin son sayısı için Kahramanmaraş'a ziyarete gelen Levent Özdilek, derginin kapağı oldu ve özel röportaj verdi. Gümbür gümbür gelen ve merakla beklenen yeni sayıda 2020'de yaşananlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci, Dünya'nın en saçma binası, kadına şiddet ve kendisine imkansız denilmesi sonrasında güreşte Dünya şampiyonu olan İsmail Balaban dergi de yer buldu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi