Tek ulaşım arteri üzerine kurulu trafik düzeni, şehrin tarihi çekirdeğini trafiğin düğüm noktası haline getirmekteyken yeni kurulan ulaşım sistemi ile kent merkezine alternatif ulaşım kanalları planlanmış ve hazırlanan ulaşım projeleri aşamalar halinde hayata geçmeye başladı.

Bu kapsamda kentin, kentsel sit alanından geçmekte olan Sarayaltı Caddesi'nin (Sarayaltı Cami-Kanlıdere Köprüsü arası) daha etkin kullanımı önem arzetmektedir. 12 metre genişliğinde planlanan cadde mevcut durumda 6 metre genişliğinde kullanılabilmektedir. Yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla 12 metre genişlik sağlanmış olacaktır. Bu çalışmalar kapsamında Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan yıkım çalışmalarında şu ana kadar 30 ev yıkımı sağlanmış bulunmakta olup, bir taraftan yıkım çalışmaları bir taraftan da hafriyat kaldırma çalışmaları yürütülüyor.

Şehrin kuzey-güney bağlantı akslarının oluşturulması kapsamında yapılan çalışma, sanayi istikametinden Kanlıdere ve Şekerdere yönüne geçişler için alternatif oluşturacağı gibi mevcut tarihi dokunun da canlanmasına vesile olacak.

Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları bir taraftan devam ederken, caddenin doğusunda yer alan Divanlı Caddesi'ni, Turan İlkokulu- Uyuzpınarı mevkiinden Eski İtfaiye bölgesine bağlayan İmar Planı çalışması da koruma kurulu sürecinin ardından tamamlanmıştır.

Şehir merkezinin doğusunda,  gerek girift tarihi kent dokusu gerek topografyanın eğimli yapısından kaynaklanan ulaşım zorlukları Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla bir bir aşılıyor.

Editör: Haber Merkezi