Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından açılış konuşmalarında kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bugünlerin Kahramanmaraş’ın gurur günleri olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Bu günler bizim gurur günlerimiz. Ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Bundan tam 98 yıl önce bugün kahraman ecdadımız eşine az rastlanır bir destan yazdı bu topraklarda.  O zamanın en güçlü işgalci ordusunu tüm imkansızlıklara rağmen iman dolu göğsü ile inançla büyük bir yenilgiye uğratarak Kahramanmaraş Destanını yazdı. Bu destan Osmanlı’nın son destanı Cumhuriyetinde ilk destanıydı.

Cumhuriyetin ilk kuruluşunda adeta istiklal meşalesini ateşledi kahraman ecdadımız. Türk’ün, özgürlüğüne ve inançlarına ne kadar düşkün olduğunu dünyaya bir kez daha gösterdi.

Bizler de Büyükşehir olarak onların emaneti olan bu vatan toprağına layığı ile hizmet etme gayretindeyiz. Bu topraklara sahip çıkma bu insanlara layık olma gayreti içindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak gecemizi gündüzümüze katarak Kahramanmaraş’ı en güzel hale getirme gayreti içindeyiz.

Emperyalist ve işgalci güçler tarihin hemen hemen her döneminde bizim topraklarımıza göz dikmiş, aziz milletimize kast etmeye çalışmıştır. Terör örgütleriyle ülkemize saldırma gayretindeler, etrafımızı adeta ablukaya almaya çalışıyorlar.

Bugün Aziz Milletimiz Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ayağa kalktı. Artık tam bağımsız Türkiye var. Biz de onların izinden yürümeye devam edeceğiz.

Bundan 98 yıl önceki ruhu gelecek kuşaklara aktarmak için, burada oluşturduğumuz müze ile bu ruhu gelecek kuşaklara ve ondan sonraki gelecek kuşaklara aktarmak için en güzel şekilde oluşturuldu.

Tabii sadece bu müze değil, Kahramanmaraş’ımızın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak için yoğun çaba sarfediyoruz. Önümüzdeki günlerde Yedi Güzel Adama Edebiyat ve Sanat Müzesi’ni de açacağız. Dondurma Müzesi’ne başladık. Burada Etnoğrafya Müzesi’ne de başlayacağız. Kültür Bakanlığımızla işbirliği içerisinde Kahramanmaraş’ımıza bir Mozaik Müzesi kazandıracağız.

Kahramanmaraş’ı imar etmek için, ihya etmek için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz.

Bu müzemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin 12 Şubat Kurtuluş bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve AK parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal birer konuşma yaparak Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’nin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi gezildi.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’nin açılışına Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Milli Eğitim Eski Bakanı Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile diğer protokol mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi